Бившият френски национален селекционер Раймон Доменек и германската легенда Лотар

...
Бившият френски национален селекционер Раймон Доменек и германската легенда Лотар
Коментари Харесай

Матеус в група от 70 кандидат за селекционер на Камерун

Бившият френски народен селекционер Раймон Доменек и немската легенда Лотар Матеус са в челото на лист от 70 претенденти, които се борят за мястото на националния треньор на Камерун.

Камерун, който преди по-малко от една година стана първенец на Африка, си търси народен селекционер защото Уго Броос беше уволнен. Белгиецът завоюва шампионата в Габон и донесе континенталната купа в страната, само че се провали в Световните квалификации и това му коства поста. Самият Броос, който е работил с съвсем всички съществени клубове в страната си- включително Брюж и Генк, не съжалява за раздялата, още повече че той отхвърли предложение от Южна Африка, с цел да остане в Камерун.

Освен Доменек и някогашният селекционер на България Лотар Матеус, други забавни имена в листата са Карлош Кейрос- някогашен треньор на Португалия и асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, както и един от най-успешните камерунски играчи от началото на 21-и век Ригоберт Сонг. Пресаташето на федерацията Симон Лионга удостовери тези четирима души и добави, че в листата са още Том Сайнтфийт, Ален Жирес, Филип Трусие, както и съвсем всички най-големи треньори с опит в Африка. Общо 31 са локалните експерти, които са подали документи за поста.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР