Бившият финансов министър Стоян Александров е привлечен днес като обвиняем

...
Бившият финансов министър Стоян Александров е привлечен днес като обвиняем
Коментари Харесай

Обвиниха Малката секира в лихварство, кредитиран с пари от Цветан Василев!

Бившият финансов министър Стоян Александров е притеглен през днешния ден като обвинен за практикуване на банкова активност без позволение. Проверката против него е по сигнали за лихварска активност, оповестиха от Софийската градска прокуратура.

Проверката е почнала на 8 септември 2016 година и обгръща интервала 2002 - 2016 година, когато Александров е шеф на банка. Той обаче е проверяван като физическо лице.

През септември 2016 година предприемачи се оплакаха, че Стоян Александров им е дал заеми, като в договорите били заложени скрити лихви. Според тях каузи против някогашния финансов министър от кабинета на Любен Беров са били подправяни в негова изгода и то единствено за 4 дни. Тогава те оповестиха, че имат подозрения, че Александров въздейства на съда.

Стоян Александров е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 100 000 лв..

Общинари са възмутени от извадените кирливи ризи на Малката брадва и ще упорстват той да подаде оставка. Тъй като упрекнатият от прокуратурата за финансови далавери някогашен ковчежник №1 е на изборна служба като общинар от "Движение 21 " на Татяна Дончева, той може да бъде освободен от нея единствено, в случай че си подаде оставка.

„ Сега ще забележим, откакто обикаля малките екрани и се прави на морализатор, дали ще му стиска да подаде оставка ", разясняват в СОС.

Той е давал големи суми против галактическата рента от 12%. Такава е обстановката с отпуснатите от него над 6 млн. евро на Петър Цабалас - Пепи Гърка за построяването на апетитната постройка на столичната улица "Оборище ". От събраните още тогава доказателства ставало ясно, че Александров е набавил голямата сума от трезора на КТБ, като е употребявал другарството си с мажоритарния притежател на банката Цветан Василев.

Размерът на лихвата е същият, който Цветан Василев даде на приятеля си Иван Костов по преференциалния му депозит. Подозира се, че Малката брадва е взел милионите от КТБ на рента от 3%, която по-късно е нараснал с нови 9%, с цел да завоюва бързи пари. Сметките му, обаче са излезли криви, тъй като Пепи Гърка не е съумял да се снабди със заветните разрешителни за стартирането на постройката в употреба, написа БЛИЦ.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР