Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон

...
Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Цацаров е блестящ юрист. Готвят Дянков за упра...

Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон Дянков, е готвен за шеф на Българска народна банка. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Той загатна, че това е кандидатура на Иво Прокопиев.

" Финансовият гуру на първия кабинет на ГЕРБ е готвен за началник на Българска народна банка. Кой го готви, съгласно вас? ", попита Цонев водещите, като напомни, че самият Бойко Борисов е признал, че Прокопиев му е предложил няколко министри в първото му държавно управление.

Цонев обвърза с името на предприемача и оставката на Сотир Цацаров.

" Сотир Цацаров е предизвестена жертва на олигарха Иво Прокопиев, съобщи депутатът от Движение за права и свободи в коментар на изненадващата оставка от ръководителя на КПКОНПИ.

Цонев се аргументира, че шефът на КПКОНПИ си отива, тъй като е запорирал имущество на Прокопиев. " Знаете, че Сотир Цацаров запорира имущество за 280 милиона на олигарха Прокопиев ", сподели той.

Целта била " да се махне Сотир Цацаров, с цел да му бъде освободено имуществото ", стимулира се депутатът от придвижването.

" Досега не съм видял някой да пита по какъв начин едно момче от нормално комунистическо семейство е натрупало 280 млн. имущество ", сподели по адрес на предприемача Йордан Цонев.

Тук не става въпрос за антикорупционно законодателство, а за отбрана на олигарха Иво Прокопиев, безапелационен беше той.

" И ще бъде тъпо, в случай че българската правосъдна система губи такива адвокати поради това, че те си извършват отговорностите ", заключи Цонев. " Той е в действителност ослепителен правист. Никога не сме били другари със Сотир Цацаров. Винаги е откликвал на контрола, който е осъществявал Народното събрание ", разяснява Цонев. И по време на тези комисии той се впечатлил от интелектуалните качества на Цацаров.

Свързани вести Цацаров хвърли кърпата: Напуска КПКОНПИ на 1 март Готвят съществени правосъдни промени. На мушка основният прокурор и Цацаров Рокада в КПКОНПИ: Стягат Мая Манолова за стола на Цацаров
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР