Бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието

...
Бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието
Коментари Харесай

Тръгнаха слухове - Симеон Дянков сменя Владислав Горанов

Бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието събаряне падна държавното управление Борисов 1, е получил оферта да се върне в същото кресло.
Това оповестява " 19 минути ", базирайки се на свои източници и напомня, че по времето, когато Дянков беше и вицепремиер по икономическата политика, негов заместител във ведомството му беше сегашният титуляр Горанов, който отговаряше за приходните организации.

Горанов тогава беше един от гласовете в мегаскандала Ало, Ваньо за попречване на митническа инспекция на едрия тогава предприемач Мишо Бирата. Малко по-късно издъхнаха и той, и брачната половинка му, с която дружно управляваха своя бизнес, а след тях си отиде без време и шефът на митниците в тези години ген. Ваньо Танов. Именно с него Горанов говореше и разясняваше своя началник Симеон Дянков на скандалните записи. Дянков беше запомнен с неразследваната още договорка за " преместването " на 1,4 млрд.лв. наши частни здравни вноски от фискалния запас в държавния бюджет. Той управляваше хазната при започване на предходната огромна икономическа и финансова рецесия и направи голяма неточност: спря паричните потоци в стопанската система и по този начин аргументи повторен растеж на безработицата и верижни банкрути. Неговата политика беше на стоп на заплащанията на страната на отговорностите й към бизнеса, стягане на коланите до издъхване и рязане на обществените задължения на държавното управление. Войната му с Българска академия на науките и с цялата просветителна система го направи " всеобщ любим ", напомнят още от медията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР