Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде

...
Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде
Коментари Харесай

Пребиха бившия финансов министър на Гърция

Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис трябваше да бъде признат в болница със строшен нос , откакто нощес в Атина бе атакуван от мъже с качулки , съобщи ДПА.

Група от двадесетина души са видели левия опозиционен политик в ресторант, оповестяват през днешния ден няколко гръцки медии.

Първоначално 61-годишният Варуфакис бил обиждан от улицата . След това той излязъл на открито, където няколко мъже с качулки го нападнали, повалили го на земята, ритали го и го удряли с юмруци в лицето, като му счупили носа, което наложило Варуфакис да бъде признат в болница.

Бившият финансов министър изрази благодарността си в Twitter за солидарността, която получи след нападението. Той също по този начин отхвърли информацията, че нападателите са от крайнолеви групи.

„ Те не бяха анархисти, леви, комунисти или членове на каквото и да било придвижване “, написа в Twitter на британски

„ Бяха наемни бандити (и изглеждаше така), които неумело се позоваха на лъжата, че съм предал на тройката (бел.ред. интернационалните кредитори на Гърция - Европейска комисия, ЕЦБ, МВФ). Няма да им позволим да ни разделят. Напред! “

Неговата партия Мера 25 дефинира нападението като " фашистко ".

Преподавател по стопанска система, който не беше добре прочут в интернационален проект по това време, Варуфакис попадна в светлините на прожекторите по време на дълговата рецесия през 2015 година , когато беше гръцки финансов министър. В момента е депутат.

Източник:София Ангелова/БТА

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР