Бившият финансов министър и един от малкото прогресивно настроени финансисти-социалисти

...
Бившият финансов министър и един от малкото прогресивно настроени финансисти-социалисти
Коментари Харесай

Кадиев: За 60 млн. лв. подкуп Менда изпълни поръчка от Борисов в услуга на Божков

Бившият финансов министър и един от дребното прогресивно настроени финансисти-социалисти - Георги Кадиев , направи коментар, откакто през днешния ден разпитаха близката до Бойко Борисов Менда Стоянова. Пловдивчанката, която е екс началник на бюджетната комисия, неглижира случката и загатна името на Кадиев. Той пък написа вув Facebook следното:

Менда Стоянова се прави на не съм отсам и съм за малко, съдейки по изказванията й пред медиите през днешния ден.

През 2013 по мое предложение разделихме облагането на офлайн и онлайн хазарта с разнообразни ставки, тъй като имаше риск офлайн хазартът (също на Божков) да мине на ниска ставка, какъвто законопроект беше внесъл Йордан Цонев.

Да, тогава пропуснах
лотария та, факт. Но тя беше в зародиш, надалеч не беше почнало търкането на билетчета и загубите за фиска бяха неведнъж по-малки от запазването на високата ставка за офлайн хазарт.

Не е нужно да изяснявам в какъв спор влязох и с Движение за права и свободи, и с част от управлението на Българска социалистическа партия. Все отново беше по времето на Орешарски и бяхме ръководеща коалиция.

В края на 2014, към този момент при второто държавно управление на Борисов внесох нов законопроект, в който оправях пропуснатата
лотария , само че по-важно, предлагах текстове, които недвусмислено споделяха кой тип хазарт по коя ставка заплаща. Ето този законопроект ГЕРБ не поддържа, Менда предложи двусмислени текстове и Божков се възползва от тях години наред, на процедура плащайки налози за офлайн хазарт като за онлайн хазарт.

Това по думите на Божков е напълно съзнателно направено, подредено от Борисов и изпълнено от Горанов и Менда Стоянова против 60 млн.лв. Загубите за фиска по оценка на прокуратурата бяха над 700 млн.лв.

Ето по тази причина трябват арести. И мощно се надявам, че и до такава степен ще стигнем.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР