Бившият финансов министър г-н Василев смята, че ще има проблем

...
Бившият финансов министър г-н Василев смята, че ще има проблем
Коментари Харесай

Красен Станчев, икономист: Няма как да влезем в Еврозоната през 2024 г.

Бившият финансов министър господин Василев счита, че ще има проблем с поемането на дълг, с влизането в Еврозоната. Аз не считам, че това е кой знае какъв проблем, заради простата причина, че влизането в Еврозоната, по този начин или другояче, не може да се случи през 2024 година

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria икономистът Красен Станчев, който е създател на Института за пазарна стопанска система.

По неговите думи удължаването на действието на държавния бюджет за 2022 година и през идната година е добър ход, тъй като по този метод възпира, което и да е държавно управление да прави несъразмерни прекомерни разходи.

Според икономиста не е реалистично да се чака, че „ Лукойл Нефтохим “ ще стартира да заплаща стотици милиони левове налози у нас.

Станчев предвижда интервал на продължаваща двуцифрена инфлация.

„ Инфлацията ще остане двуцифрена за дълъг интервал, заради доста аргументи. Има флуктоация на пазара, което се вижда по цените на природния газ, които понякога ще понижават натиска на цените на енергийните запаси “, уточни той и доъплни, че има има проблеми с предвиждането на всички доставки.

„ В общи линии на мен ми се коства, че страните от Европейски Съюз се стремят да избегнат освен инфлацията, само че и зависимостта от други сходни снабдители, каквито са Русия, Китай и така нататък “, разяснява още икономистът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР