Бившият финансов министър е опитал да премине в Сърбия, но

...
Бившият финансов министър е опитал да премине в Сърбия, но
Коментари Харесай

Не знам защо има проблем. Владислав Горанов е опитал да напусне страната с издирван автомобил

Бившият финансов министър е опитал да премине в Сърбия, само че е бил спрян от униформените. Вместо да изчака инспекцията той обръща колата и скоро се връща с различен автомобил, с който му е позволено да напусне България.

Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов е опитал да напусне страната през граничния пункт „ Калотина “ с кола, оповестена за търсене от Интерпол, заяви БНР.

В петък вечер към 18:30 Гаранов е опитал да напусне страната в посока Сърбия с автомобил. По време на граничната инспекция се е оказало, че колата е била оповестена за търсене, а вписването в масивите на Интерпол е осъществено от Русия. Автомобилът е бил лизингов, а Горанов е бил вписан като негов ползвател.

Бившият финансов министър е бил помолен да отбие и да изчака провеждането на детайлна инспекция, само че вместо това той е обърнал и се е върнал назад по пътя, по който е пристигнал. Малко по-късно той се е върнал с друга кола, благосъстоятелност на огромна компания за автобусни транспорти, и минал в Сърбия.

По данни на БНР сега полицията търси колата. От Министерство на вътрешните работи удостоверяват, че се прави инспекция за непокорство на полицейско предписание от страна на Горанов, както и за дейностите на граничните служители на реда, които са позволили някогашния финансов министър да напусне страната при повторния му опит да премине през граничния пункт.

Пред Свободна Европа Владислав Горанов изясни, че автомобилът, за който става дума, не е BMW X7, както се твърди в множеството осведомителни уеб сайтове, а джип „ Toyota “. По неговите думи той е купил колата на лизинг от Moto-Pfohe през 2020 година И от този момент до момента не е имал „ сходни случаи “. Горанов споделя, че в петък е тръгнал на рожден ден за Сърбия с цялото си семейство.

„ На границата ми споделиха, че има проблем с колата и ме уведомиха, че би трябвало да се върна на територията на България “, описа той пред Свободна Европа.

По думите му никой не е имал искания за задържане на автомобила. След като граничарите му споделили, че джипът „ Toyota “ се търси, те не са го спрели да напуnе граничния пункт в посока България.

„ Не желаеха да заставам там на място, а споделиха, че би трябвало да се връщам към България “, споделя той. „ Ето за какво закарах колата в Драгоман, оставих я там и оттова пристигна другар с джип BMW, взе ни и по този начин всички заминахме за Сърбия “, продължава описа си Горанов.

„ Не знам за какво има проблем с автомобила - той механически не е мой, а на Moto-Pfohe. Знаете по какъв начин е, когато си купиш колата на лизинг “, добавя Горанов. Той твърди също, че от „ случая на границата досега [обедните часове на съботния ден] никой не ме е търсил от българските управляващи “. Бившият финансов министър на ГЕРБ добави, че „ към час след случая “ е напуснал България в посока Сърбия от същия граничен пункт и „ никой нищо не сподели “.

На експлицитен въпрос на Свободна Европа къде сега се намира колата, която е оповестена за търсене, Горанов сподели: „ В Драгоман, където я оставих “.

Горанов е народен представител от ГЕРБ в три Народни събрания, беше зам.-министър на финансите в първия кабинет на Бойко Борисов и титуляр на позицията в идващите му два кабинета. Последно Горанов заемаше пост в министерския съвет през юли 2020 година, когато в разгара на всеобщите митинги против държавното управление той дружно с Младен Маринов, Емил Караниколов . Малко по-рано членове на ГЕРБ бяха обвинили тримата в „ от Движение за права и свободи и Делян Пеевски “.

През лятото на 2021 година Министерство на вътрешните работи стартира на компанията на Горанов поради закупуване на парцели, за които не е ясно по какъв начин той е получил средства. Докато беше настоящ министър той беше, че дружно с тогавашния министър председател Борисов е желал елементи от хазартния му бизнес. Преди това през 2018 година на Горанов за закононарушение по работа и търговия с въздействие поради първокласния апартамент на предприемача Иван Сариев , в който министърът от години живее, без да заплаща наем. В последна сметка инспекцията поради липса на доказателства.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР