Бившият финансов министър Асен Василев, който е и един от

...
Бившият финансов министър Асен Василев, който е и един от
Коментари Харесай

Асен Василев: Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в СГС |

Бившият финансов министър Асен Василев, който е и един от водачите на " Продължаваме промяната ", е завел иск против Тошко Йорданов в Софийския градски съд.

Това разгласи Василев в изявление пред Нова ТВ. Искът е поради обвиняването от Йорданов към някогашния министър, че е откраднал интелектуална благосъстоятелност. В края на юли екс-депутатът от " ИТН " заяви от парламентарната естрада, че в а. Става въпрос за уеб страницата " Лесно.ком ", в чиято активност Василев имал присъединяване и финансирал с персонален заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална благосъстоятелност.

В думите на Йорданов, откакто три пъти е канен за министър, а по-късно " се е оказал проблем ".

Румен Спецов, заявления, условия

На въпрос дали откакто двамата някогашни министри са сложили изискване хората в " Продължаваме промяната " да са били единствено от една партия, а водачът на Волт Настимир Ананиев не дава отговор на това изискване, има колизия, Василев отговори:

" Условието е сложено за депутатите, които ще са от Продължаваме промяната. Лидерите на партиите могат да вършат оферти. Ние с Кирил Петков утвърждаваме всички листи, тъй че колизия няма ". 

Бившият министър добави, че се водят диалози с няколко дребни партии, които желаят да поддържат плана им, без да предявяват места в депутатските листи и без да изискват заплащане. 

По думите му хора, продали компаниите си със отговорности на малоимотни лица, не са кандидатствали при него и Кирил Петков. Думите му бяха в отговор на въпрос дали в плана им биха приели сходни хора. Василев посочи, че в случай че става въпрос за Румен Спецов (шеф на Национална агенция за приходите - бел. ред.) - то той е продал компанията си без отговорности и биха го приели " на драго сърце ".

Според него сред " Продължаваме промяната " и Движение за права и свободи има тематика, която ги различа доста - тематиката за Делян Пеевски. " Ние имаме вяра на преценката на държавното управление на Съединени американски щати, че Пеевски е злоупотребявал със средства. Движение за права и свободи нямам доверие на тази преценка и твърдо застават зад него ", сподели още той, като добави, че няма съгласие и по тематиките за основния прокурор и за правосъдната промяна. 

На въпрос дали от Политическа партия биха сключили съглашение и с ГЕРБ, в случай че от партията на Бойко Борисов изпълнят петте условия, някогашният министър съобщи:

" Вземаме предлагането на Демократична България за правосъдната промяна. Вкарваме ги в зала, ГЕРБ ги поддържат и тогава към този момент ще можем да приказваме. Ако ГЕРБ не ги поддържат, тогава няма да има диалог. Много е просто ". 

Относно това за какво не са приели предложение на " Демократична България " да се явят дружно на изборите Василев изясни, че ръководството на страната не е единствено правосъдна промяна. По думите му има разлики по икономическата стратегия, като от " Демократична България " са по-вдясно от " Продължаваме промяната ".   Той напомни, че разлики има и за кандидатурата на президента Румен Радев.

Бившият финансов министър разгласи, че задачата им е да са първи на идните парламентарни избори. Стана ясно и че представители на " Продължаваме промяната " влизат в инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за кандидат-президент. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР