Бившият финансов министър Асен Василев доста нагруби Бойко Борисов.Мафията е

...
Бившият финансов министър Асен Василев доста нагруби Бойко Борисов.Мафията е
Коментари Харесай

Асен Василев наплю Бойко Борисов. Каза, че се криел зад фусти

Бившият финансов министър Асен Василев много нагруби Бойко Борисов.

Мафията е този или тези, които са я предиздвикали да направи това деяние. Трябва да питате нея (Мария Габриел - б.р.) коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат лист с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е самичък е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам по какъв начин се взимат решенията в ГЕРБ, разяснява Василев в предаването на " На фокус " по Нова тв.

Според Асен Василев е имало въздействие от друга политическа мощ, само че това били единствено догатки. 

Попитан дали смята Мария Габриел за самостоятелен човек, той съобщи, че съгласно него " да внесе при президента директория с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: " Аз изпълних мандата ", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е деяние на самостоятелен човек ". 

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил ръководител на Народно събрание от една главните политически сили, сподели той във връзка с Димитър Главчев, който бе посочен от президента за претендент за длъжностен министър председател. 

Попитан дали изказванието му е макар опълчването на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за длъжностен министър председател, Асен Василев отговори: " Нека да кажем, че опълчването е леко проформа. Мисля, че сме видели задоволително положителни театрални заложби ".

Министърът на финансите в оставка изясни и за срещата си с водача на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните договаряния с ПП-ДБ.

 Срещата беше в по-миналия петък. Имах 4 пропуснати позвънявания от господин Борисов рано сутринта, след което се свързахме. Имахме среща в Народното събрание, която беше доста същинска. Разговорът потегли оттова по какъв начин може действително да придвижим страната напред.

И аз попитах: " Това, което написа в съглашението, споделя нещо доста елементарно и обикновено - в правосъдната - Висш съдебен съвет, в регулаторите, в службите, не би трябвало да има авансово уречен мач, играта би трябвало да е почтена. Това са разпоредбите. Готови ли са ГЕРБ да няма авансово уговорени спечелили в състезанията. В интерес на истината, това, което сподели Борисов, е " може би ". Не сподели " не ", не сподели " да ", сподели " може би ", разказа Асен Василев.

По отношение дали би било неточност сегашният вътрешен министър да Калин Стоянов да остане на поста и в служебния кабинет, Василев отговори, че той не се е справил с организирането на почтени избори. 

В актуалната ни история има един министър на вътрешните работи, който съумя да ограничи купения избор и машинациите на изборите - той се споделя Бойко Рашков. На последните избори с министър Калин Стоянов видяхме две неща - над 20% невалидни бюлетини и всеобщо пазаруване на гласове. Очевидно, че той не се оправи със задачата да се провеждат почтени избори, сподели още Василев. И добави, че има терзания да не се създадат още веднъж операции на изборите. 

" Искам да напомня на господин Борисов - когато ГЕРБ загуби изборите през юли и ноември 2021 г, нямаше министерство на електронното ръководство. То беше основано за първи път в кабинета " Петков ". Машините тогава ги управляваше " Информационно обслужване " с началник Ивайло Филипов, който е десета година там. Ако някой мисли, че някой е манипулирал машините, организацията, която се занимава действително с изборите, е " Информационно обслужване ". Ръководителят е назначен преди 10 години от ГЕРБ и не е сменян нито по време на служебните кабинети на Радев, нито в кабинета " Петков ", нито по време на кабинета " Денков ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР