Бившият федерален канцлер на Германия (1998-2005) Герхард Шрьодер се надява

...
Бившият федерален канцлер на Германия (1998-2005) Герхард Шрьодер се надява
Коментари Харесай

Приятелят на Путин Шрьодер е уверен, че ще се споразумее за мир в Украйна

Бившият федерален канцлер на Германия (1998-2005) Герхард Шрьодер се надява да контракти мир с помощта на 20-годишното си другарство с съветския президент Владимир Путин. Политикът напомня, че се е опитал да договаря за мир през 2014 година През 2024 година другарството му с ръководителя на Кремъл щяло да помогне за преустановяване на войната.

Шрьодер изрази убеденост във опцията за реализиране на съглашение с Путин в изявление, за което писа изданието Tagesschau. Шрьодер подсети на репортерите, че поддържа другарски връзки с президента на Руската федерация отдавна. Затова някогашният канцлер се надява, че това ще помогне да се спогодят за преустановяване на руско-украинската война.

„ Може би това към момента може да помогне за намиране на решение посредством договаряния, не виждам друго решение “, цитират публицистите думите на събеседника.

В предишното политикът се съгласи, че съветската офанзива против Украйна е „ съдбовна неточност “. В същото време, акцентира изданието, той „ не се е отказал ” от връзките си с Путин. Германецът да вземем за пример продължи да бъде лобист на компанията " Газпром ", която построи газопровода " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " в Балтийско море: той беше член на борда на шефовете.

В друга част от изявлението Шрьодер беше запитан за какво продължава да бъде „ другар “ с водача на Кремъл, който докара до гибелта на десетки хиляди. В отговор политикът изясни, че „ има и друго измерение “. Той също по този начин в детайли разказа наличието на своето предложение за мирни договаряния. Според него Франция и Германия би трябвало да упорстват за мир. В същото време не би трябвало да има цялостно проваляне на една от страните - за коя страна става дума, не се прецизира.

Герхард Шрьодер е 80-годишен немски политик (роден на 7 април 1944 г.), член на Социалдемократическата партия на Германия. Политикът беше федерален канцлер от 1998 до 2005 година Впоследствие стана известно, че той е в борда на съветската корпорация " Газпром " и е акционер в компанията Nord Stream AG, която построи балтийския газопровод.

Порталът ZDF предостави подробности за живота на Шрьодер. По-специално, през 2014 година, когато стартира съветската хибридна инвазия в Украйна, той се опита да стане медиатор в мирните договаряния, само че нищо не излезе. Покушението е осъществено тъкмо когато политикът чества 70-ия си рожден ден в Русия.

„ През 2014 година, малко след съветската анексия на Крим, някогашният канцлер чества с Путин на банкет на Nord Stream AG в двореца Юсупов в Санкт Петербург “, пишат публицистите.

Предишният празник на немския политик свидетелства за дългогодишни другарски връзки: „ на 60-ия рожден ден на Шрьодер Путин пристигна в Хановер с казашки хор “, показва ZDF.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР