Бившият екоминистър и вицепремиер Борислав Сандов разкри, че в редиците

...
Бившият екоминистър и вицепремиер Борислав Сандов разкри, че в редиците
Коментари Харесай

НАЖЕЖЕНО: ДБ заговори за импийчмънт на Радев

Бившият екоминистър и вицепремиер Борислав Сандов разкри, че в редиците на Демократична България към този момент се пече концепцията да се върви към импийчмънт на президента Румен Радев, а процедурата чака на невисок старт в градската десница. Новината идва на фона на невижданата парламентарна рецесия, настъпила след патовата обстановка с неналичието на консенсусна фигура да оглави Народното събрание и по този начин неговият 48-и състав да се конституира след клетвата на новите депутати.

" Дори и да няма работещо Народно заседание, президентът би бил задължен да даде мандат на първата политическа група, по-късно на втората, третата, по собствен избор. Със завъртането на тази рулетка, може да отидем на избори по-скоро, в сравнение с чакахме.

Сценариите бяха за парламент и държавно управление, което да издържи зимата или до идващите локални избори. При цялото това напрежение и външни рецесии, подбудени от войната в Русия и Украйна, може да чакаме и по-силни разбърквания, включително, в случай че президентът сега не изиграе своята роля по най-хубавия метод, аз не изключвам гласове, свързани с негов импийчмънт ", сподели Сандов пред " Дарик ". 

По негови думи президентът Румен Радев в последните месеци приказва, че е значимо да има постоянно държавно управление, само че той не показва истинско предпочитание да се откъсне от изпълнителната власт. „ Той скрито като че ли, за мен много очевидно, желае да ръководи, дори мисля, че си подаваха топката с Трифонов “, сподели Сандов.

Бившият вицепремиер разяснява и предлагането на „ Демократична България “ за избор на ръководител на Народно събрание на ротационен принцип. „ Това е опит за излизане от обстановката, зелените в Екологичен потенциал имат подобен принцип, Конституцията на нашата страна не разрешава съпредседателство. Въпросът би могъл да се реши отчасти, но видимо този вид най-малко от снощното деяние на Политическа партия мъчно би могъл да се случи. Практически това е джентълменско съглашение. Правилата на Народното събрание не разрешават да се изберат двама, които ротационно да ръководят Народното събрание, “ счита Сандов.

По негови думи „ основаването на чувство за незаинтересованост у хората, за мисъл, че тази система не действа добре, се прави за да се промени системата в тази посока, която демократичният свят отхвърля към този момент. “

Борислав Сандов съобщи, че служебното държавно управление е поставило за шеф на Централен Балкан човек, обвързван исторически с Държавна сигурност. „ Човекът има опит в полицията, само че не и в избрани предпазени територии ", неудовлетворен е някогашният екоминистър. 

ТЕМА преди 21 минути 565 преди 57 минути 507 преди 1 час 1741

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР