Бившият (до съдбоносния февруари 2022 г.) водещ на програмата на

...
Бившият (до съдбоносния февруари 2022 г.) водещ на програмата на
Коментари Харесай

Защо Познер подкрепи Хърш

Бившият (до съдбоносния февруари 2022 г.) водещ на програмата на Първа стратегия и от този момент просто почетен старейшина Владимир Познер ненадейно показа мнението си за разкритията, направени от сътрудника му Сиймор Хърш.

Той, като мастит проверяващ публицист (не някой си прелестен българин Христо Грозев, а сериозен човек), който преди време разобличаваше аферите на Пентагона, в този момент пое по остарелия си път и разгласява причини и обстоятелства за ролята на американската администрация - водеща роля - в септемврийската бомбардировка на тръбопроводите „ Северен поток “.

Ударът е нанесен от Хърш непосредствено в слънчевия сплит.

Въпросът " Cui prodest? " не разреши различен отговор - не саудитците и китайците са го взривили. Освен това представители на американската администрация, в това число Байдън, намерено говореха, че няма да позволен употребата на газопроводите.

Списъкът на страните с механически благоприятни условия за взривяване също е доста стеснен - и Съединени американски щати е там. Конкретните детайлности за саботажа, дадени от Хърш, също са повече от правдоподобни.

И най-после, постоянно има опция да се появи някой изследовател на истината, което се случи. В сходство с правилото „ Знай по какъв начин да работиш, знай по какъв начин втъкваш краищата “, тези, които са подхванали това дело, е трябвало да са планували опцията за излагане. Ако няма по какъв начин директното да отстраняват този, който протяга ръка на най-святото – въпреки че каква е изгодата от убийството на змия, когато тя към този момент е ухапала? - тогава най-малко да имат различна версия като ресурс. „ Не сме ние, това е Путин, Ким Чен Ун, ционистите, ислямистите, в последна сметка това е злобен дух “. Но и това не беше планувано.

Други обясниха това с необикновен цинизъм: „ Да, взривихме го, ще го взривим и никой не може да ни каже. “ Но някои от детайлностите, дадени от Хърш, допускат, че въпреки всичко във Вашингтон е имало предпочитание да се прикрият краищата. Така че по-скоро не е цинизъм, а некадърност за работа.

След като прегледа всичко това и може би отбелязвайки, че няма задоволително хора, които желаят да поверят душата и тялото си на администрацията на Вашингтон, Познер реши да се причисли към полемиката. Според него на публикацията на Хърш нямаше да се обърне внимание, в случай че създателят ѝ беше лекомислен или платен човек. Но той е експерт и щом приказва такива неща, значи има за какво. Ще го обвинят, че се подхлъзва в тайни теории, само че сигурно ще признаят, че не е привързан.

„ Доколкото знам, той не е бил привързан с контракти с нито един вестник, радиостанция или телевизия. Всеки е привикнал да има вяра, че репутацията му е извънредно висока. Никой в никакъв случай не го е упреквал, че си измисля лични истории, разгласява някаква погрешна информация, имитации. Перифразирайки някогашния кмет на Москва Юрий Лужков, „ по Хърш няма отходна вода, няма сянка “.

Така двама честни старци на собствен ред осъществиха добре познатата рима:

„ Дядо в полето граната откри

С нея към (Вашингтонския) регионалния комитет се насочи,

Дръпна пръстенчето, през прозореца я хвърли

Все му е тази, дядо стар е “

Що се отнася до Хърш, отношението на американските знатни персони към него и последните му следствия е обособен въпрос. Тук би трябвало да попитате опитни американисти, които чудесно познават подводните течения на вашингтонското тресавище. Но неочакваната благотворителност на Познер също съставлява интерес, защото е признак. Телевизионният водещ не е разгорещен юноша нито по възраст, нито по душевна настройка. По-скоро той е доста здравомислещ и внимателен човек - в противоположен случай, откакто е изгрял в Съюз на съветските социалистически републики през 1952 година (какво време!), той не би направил толкоз разнообразна и толкоз дългогодишна кариера, която кара човек да си напомни формулата „ От Илич до Илич без инфаркт и паралич “.

Ако подобен човек, без да е принуждаван от никого, е заложил искрено на Хърш, т.е. е квалифицирал сегашната американска администрация като непосредствено терористична, това е или лудостта на смелите (което малко наподобява за него), или остарял дядо, който не се интересува дали в действителност са се събудили такива сили в Съединени американски щати - и то авторитетни, които считат, че към този момент е прекомерно и е време да се успокоят Вашингтонските сладури. И Познер - както постоянно - реши да се причисли към тези, които имат съществени шансове да надвият лудналите Байдън, Блинкен и Нюланд.

Както Талейран не е изключително доблестен дъртак - великият император яростно го назовава " лайно в копринени чорапи ". Но очевидно схваща, че тази група, която в този момент е на власт на Запад, има всички шансове да свърши зле.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР