Бившият директор на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов проф. Асен Балтов

...
Бившият директор на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов проф. Асен Балтов
Коментари Харесай

Проф. Балтов се върна в „Пирогов“, съдът отмени уволнението му от Кацаров

Бившият шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов се върна на работа като ортопед и травматолог в лечебното заведение. Той е почнал работа още веднъж откакто е спечелил делото за дисциплинарно уволняване на две инстанции - пред Софийския областен и пред Софийския градски съд (СГС).

Сега тече едномесечен период, в който болничното заведение, може да апелира решението пред Върховния касационен съд. Проф. Балтов удостовери, че от вторник е почнал работа, а решението на Софийски градски съд е от 1-ви август.

„ Но на цивилен контракт, до момента в който тече този едномесечен период за обжалване, след което би трябвало да ме възстановят, така като  нормално Върховен касационен съд отхвърля да преглежда трудово-правни разногласия. На първа и втора инстанция завоювах делото и чакам след месец дефинитивно да бъда възобновен ", съобщи той.

Междувременно, на 22-ри юни последният постоянен министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова освободи неговия правоприемник проф. доктор Иван Поромански. За краткотрайно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете до осъществяване на конкурс е назначен доктор Валентин Димитров.

Мотивът за освобождение на проф. Поромански са осъществени инспекции от звено „ Вътрешен одит " на здравното министерство (МЗ) в " Пирогов ", резултатите от които са предадени на Софийска градска прокуратура за следващи дейности. Проверките са поради постъпили през 2022 година серия от сигнали в Министерство на здравеопазването, че новото управление с приоритет е правило заплащания по подписани от него контракти и е задържало заплащания на остарели отговорности, по които текат лихви и неустойки. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР