Бившият директор на Централното разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън

...
Бившият директор на Централното разузнавателно управление на САЩ Джон Бренън
Коментари Харесай

Москва повлия на изборите в САЩ, твърди ексшеф на ЦРУ

Бившият шеф на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Джон Бренън съобщи, че дезинформационна акция на Москва е повлияла на американските гласоподаватели по време на президентските избори през 2016 година

"Не мога да кажа дали са трансформирали гласа на едни милион души или единствено на един човек. Но съм сигурен, че съветските опити се отразиха на нашия гласоподавател ", сподели той по време на среща с медии във Вашингтон, написа Евронюз.

Джон Бренън, който управлява Централно разузнавателно управление на САЩ от 2013 до 2017 година по време на ръководството на Барак Обама споделя, че споделя персоналното си мнение и разбиране.

"Отражението върху изборите не е нещо, на което Централно разузнавателно управление на САЩ е предписание оценка ", добавя Бренън.

Джон Бренън е изявен критик на Доналд Тръмп. Миналата година президентът му лиши достъпа до секретна информация, поради "неоснователни, възмутителни обвинявания " към администрацията на Тръмп.

Мнението на Бренън се разграничава от позициите в формалните отчети на американските служби, които приказват за опити на Русия да повлияе на вота, само че заобикалят да ги дефинират като сполучливи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР