Бившият директор на столичната Топлофикация“ Валентин Димитров е окончателно оправдан

...
Бившият директор на столичната Топлофикация“ Валентин Димитров е окончателно оправдан
Коментари Харесай

Валентин Димитров е оправдан окончателно за присвояване на 4.5 млн. лв. от Топлофикация

Бившият шеф на столичната „ Топлофикация “ Валентин Димитров е дефинитивно оневинен по делото за длъжностно заграбване на близо 4.5 млн. лева от сдружението. Това на Върховния касационен съд (ВКС), което беше оповестено през днешния ден на страницата на съда. Димитров заемаше поста преди към 15 години.

Според решението дефинитивно е оправдана и Мая Стоилова в качеството й на началник на компания „ Шибър “, която съгласно прокуратурата е доставяла на „ Топлофикация “ материали на повишени цени.
По това дело магистратите от Върховен касационен съд към този момент се произнесоха един път, като постановиха правосъдното следствието да стартира от начало. През 2019 година Софийски градски съд оправда Димитров и другите подсъдими по него. Последва оправдателна присъда и от Апелативния съд, а в този момент и Върховен касационен съд я удостовери.

Валентин Димитров беше показно задържан през 2006 година, а против него бяха формирани няколко каузи. По едно от тях, формирано за занемареност, Димитров бе наказан на 3 години затвор. Изтърпя присъдата си и излезе от пандиза от дълго време.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР