Бившият директор на руска диамантена мина бе намерен мъртъв в

...
Бившият директор на руска диамантена мина бе намерен мъртъв в
Коментари Харесай

Бивш шеф на диамантена мина бе намерен мъртъв в килията си в затвора

Бившият шеф на съветска диамантена мина бе открит мъртъв в килията си в пандиза, оповестиха през днешния ден съветските управляващи, представени от Агенция Франс прес.
Става дума за някогашния началник на намиращата се в Якутия мина „ Мир “ Алексей Бурксер. На 4 август 2017 година осем миньори починаха при наводняване в под земята бранш на мината, напомня Агенция Франс прес. Заради злополуката Бурксер и някогашният основен инженер на „ Мир “ Александър Манна бяха отстранени от служба и изправени пред правораздаването за нарушаване на разпоредбите за сигурност в мината.
Безжизненото тяло на Бурксер е било открито през днешния ден в затвор в Якутия. По тялото му има следи, които подсказват, че той се е самоубил, съобщи Руският следствен комитет.
Мината „ Мир “ е с диаметър повече от един километър и е дълбока 525 метра. Тя е една от най-големите дупки в земната повърхнина, изкопавани в миналото от хората.
„ Мир “ бе експлоатирана единствено на повърхността до 2001 година, а след това бяха прокопани и подземни галерии, с цел да може добивът да продължи. Мината спря работа след наводнението през 2017 година.
Тя е благосъстоятелност на съветския колос „ Алроса “, който е най-големият производител на нешлифовани диаманти в света, отбелязва Агенция Франс Прес. Преди наводнението „ Мир “ осигуряваше близо 10 % от продукцията на „ Алроса “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР