Бившият директор на проф. Любомир Спасов е блокирал назначаването на

...
Бившият директор на проф. Любомир Спасов е блокирал назначаването на
Коментари Харесай

Директорът на болница Лозенец е блокирал назначаването на новия екип

Бившият шеф на проф. Любомир Спасов е блокирал назначението на новия съвет на шефовете.
Това излиза наяве от определение на Софийския градски съд от през вчерашния ден, заяви в. " ". Спасов е изискал прекъсване на регистрацията на новите шефове в болничното заведение, защото апелира решението на министъра за освобождение на съвета на шефовете. Съдът признава молбата за основателна и разпорежда вписването на измененията в управлението на " Лозенец " да бъде спряно до привършване на производството по жалбата на Спасов. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен период.
 Експерт: Ако се потвърди, че е имало противозаконни трансплантации - това е безумно закононарушение Експерт: Ако се потвърди, че е имало противозаконни трансплантации - това е безумно закононарушение
Ако се потвърди, че е имало противозаконни трансплантации в болница „ Лозенец “, това е безумно закононарушение. Това съобщи в изявление з...
Спасов е шеф на от 1998 година, се раздели с поста си в петък, откакто служебният здравен министър оповести шокиращи нарушавания с трансплантациите в лечебното заведение. От 2019 година до края на април 2021 година в болничното заведение са открити 14 на бъбрек от жив донор, за които има подозрения, че са противозаконни, защото реципиентите не са в родствена връзка с донорите.
Става дума за младежи от Украйна и Молдова, които дават орган на свои " чичовци " и " лели " от Оман, Израел, Германия, Япония. В обособен случай е открито нарушаване на условията при трансплантация на черен дроб на върховен държавен чиновник, който е дописан в листата на чакащите в незабавно положение на идващия ден след интервенцията. Така той е изпреварил тримата пациенти, класирани преди него.
Припомняме, че на 4 юни служебният здравен министър Кацаров назначи нов съвет на шефовете, който на собствен ред дефинира доцент Радосвет Горнев за началник на болничното заведение до провеждането на конкурс. Новият съвет също провокира подозрения - отпред застана юрист Ивиян Симеонов, който има компании с хазартен бизнес и е притежател на казина в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР