Бившият директор на новините в Би Ти Ви Венелин Петков

...
Бившият директор на новините в Би Ти Ви Венелин Петков
Коментари Харесай

Венелин Петков започна работа в Антикорупционния фонд

Бившият шеф на новините в Би Ти Ви Венелин Петков е намерил ново занятие. Журналистът е почнал работа в Антикорупционния фонд, и то като член на борда на НПО-то, видя Lupa.bg.

За новото работно място на известния преди години тв водещ се разбра от тазгодишната гала по награждаване на спечелилите в състезанието „ Червена линия 2023 – награди за публицистика против корупцията “. Анонс от събитието е качено на фейсбук страницата на АКФ, като с изключение на спечелилите, в детайли е разказан и съставът на журито.

Част от журито е точно Венелин Петков, показан като член на борда на Антикорупционния фонд.

Конкурсът „ Червена линия “ за публицистика против корупцията се провежда с поддръжката на Фондация „ Америка за България “.

Журналистът напусна Би Ти Ви през 2020 година Две години по-късно разкри, че работата на малкия екран систематично е била подлагана на политически напън от страна на някогашните ръководещи от ГЕРБ в интервала 2014-2020 година След това Петков стартира работа като преподавател в частно учебно заведение. Той даже се кандидатира за общоприет шеф на Българска национална телевизия, само че не съумя да завоюва състезанието. Преди два месеца пък името му още веднъж се завъртя в медийното пространство – слуховете го върнаха в Би Ти Ви на мястото на напусналия директорския пост в новините Антон Хекимян.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР