Бившият директор на най-голямата ни спортна зала – Арена Армеец“,

...
Бившият директор на най-голямата ни спортна зала – Арена Армеец“,
Коментари Харесай

Нора Ишкова – вдовицата на отишлия си без време актьор: Щом разбра, че умира, Николай Ишков реши всеки ден до края да бъде купон

Бившият шеф на най-голямата ни спортна зала – „ Арена Армеец “, президент на футболен клуб, само че най-много артист и безгрижник – това беше Николай Ишков. Кумецът на Стефан Данаилов издъхна от израстък на 29 януари, само че феновете ще помнят още дълго време превъплъщенията му в „ А в този момент накъде? “, „ Под прикритие “, „ Връзки “ и „ Съни бийч “, а многото му другари ще го загатват с положително и ще палят в негова памет от обичаните му пури.

 

Съпругата му Нора Ишкова споделя, че откакто предходната година станал безмълвен и почнал да се оплаква, че нещо вдясно му е изтръпнало, отишли в Пирогов, където след изработен ядрено-магнитен резонанс станало ясно, че има израстък в мозъка. След консултациите с трима изтъкнати родни хирурзи и 3 клиники в чужбина, всички били безапелационни, че туморът не може да се оперира, защото визира значими витални центрове.

 

Когато Ишков схванал, че дните му на този свят са преброени, споделил, че всички рано или късно ще умрем, и щом лекарите му дават от шест месеца до една година живот, дано той да бъде празник. Бил безапелационен, че щом ще се мре, желае да си изпие виното (със брачната половинка му имали сбирка от бутилирано вино, която събират 30 години) и да си изпуши пурите.

 

Тя обаче приела диагнозата му доста тежко – като че ли се е блъснала челно с висока скорост в товарен трен. Сринала се. Ишков обаче я дръпнал за ръка и й споделил: „ Аз съм те взел мъжко момиче, хвани се в ръце. Това ще е последният ни Великден дружно! “. На празника били вкъщи с 4-те им деца, майка му и вуйна му.

 

Нора Ишкова отбелязва, че най-хубавото в цялата тази покруса било, че Николай нямал болки. В средата на юни обаче му се наложило да се придвижва с инвалидна количка поради парализираната му дяна половина. Негов другар от детските му години му предложил персонален помощник, с който доста си паснали. Туморът обаче последователно почнал да визира преглъщането, а най-сетне и дихателния център.

 

Заради приема на кортикостеродите, които трябвало да понижат налягането в мозъка, Ишков напълнял – стигнал съвсем 90 кг. В последна сметка Ишков се отървал като изхвърчал в съня си – като ангел. Вдовицата му твърди, че даже в ковчега изглеждал доста хубав – като омекотен, спял като ангел... Изпратили го с овации, а след траурната гала създали хубава трапеза, на която имало от обичания му калкан. Пушили, несъмнено и пури. Ишкова дефинира деня като „ страховит “ и добавя „ Ники го заслужаваше! “.

 

Николай Ишков

През 2021 година бил с единия си крайник в гроба поради COVID-19, само че в „ Пирогов “ го избавили. Ежегодно ходили на проучвания, правили и филтриране, и резултатите им постоянно са били идеални. 10 дни преди Ишков да напусне този свят, още веднъж го изследвали и отново всичко било съвършено, само че туморът го повалил.

 

По мотив обвиняването, че като началник на „ Арена Армеец “, Ишков е присвоил 5 млн. лева, вдовицата му е безапелационна е, че брачният партньор й не е откраднал нито лев от там, нито пък е имал тази опция.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Николай Ишков Нора Ишкова тумор в мозъка
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР