Бившият директор на моргата в Харвардското медицинско училище е сред

...
Бившият директор на моргата в Харвардското медицинско училище е сред
Коментари Харесай

Мениджърът на моргата в Харвард е обвинен в кражба и продажба на части от трупове

Бившият шеф на моргата в Харвардското здравно учебно заведение е измежду петимата души, упрекнати от огромно жури за хипотетична кражба и продажба на части от тела от трупове, дарени на учебното заведение, споделиха федералните прокурори.

55-годишният Седрик Лодж, който беше уволнен от работа на 6 май, и останалите са упрекнати в ръководство на черен пазар за продажба на части от тела - от към 2018 до 2022 година, съгласно Прокуратурата на Съединените щати за Близкия окръг от Пенсилвания.

Прокурорите споделиха, че Лодж, който е бил нает от Харвард в Бостън, Масачузетс, през 1995 година, от време на време е допускал евентуални купувачи в моргата на учебното заведение, с цел да изследват трупове и да избират кои елементи желаят да купят. Купувачите най-често препродавали частите, споделиха прокурорите.

Лодж също по този начин от време на време вземал елементи - в това число глави, мозъци, кожа и кости - назад в дома си, където живеел със брачната половинка си Дениз, 63, а някои остатъци били изпращани по пощата на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР