Бившият директор на македонското Управление за сигурност и контраразузнаване Сашо

...
Бившият директор на македонското Управление за сигурност и контраразузнаване Сашо
Коментари Харесай

12 г. затвор за ексшеф на контраразузнаването на Северна Македония

Бившият шеф на македонското Управление за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков е наказан на 12 година затвор за управление на интервенция за нелегално подслушване, която тласна Северна Македония в политическа рецесия през 2015 година , осведоми Агенция Франс Прес.

Миялков бе един от най-влиятелните фигури по време на ръководството на някогашния министър председател Никола Груевски. Бившият топ шпионин е измежду 11 души, наказани от наказателния съд в Скопие поради всеобщо подслушване.
 Появи се изчезналият ексначалник на контраразузнаването в Северна Македония Обновена
Появи се изчезналият ексначалник на контраразузнаването в Северна Македония

Сашо Миялков е братовчед на избягалия някогашен министър председател Груевски

По време на произнасянето на присъдата арбитър предизвести, че това е обръщение, че " няма недосегаеми " в балканската страна. Решението може да се апелира.

" Когато длъжностни лица с такава власт нарушат закона , унищожават основите на страната ", съобщи водещият арбитър по делото.

Разузнавателната работа подслушвала 5000 телефонни номера без разрешението на съда сред 2008 и 2015 година за политическa и икономическa полза. Подслушвани са политици от държавното управление и опозицията, публицисти, водачи на неправителствени организации и авторитетни хора.

Схемата бе разкрита през 2015 година от тогавашния водач на опозицията и в този момент министър председател на страната Зоран Заев. Възникналата рецесия постави завършек на повече от 10 година ръководство на Груевски.

Груевски

Сашо Миялков е първи братовчед на Груевски. По-рано тази седмица стана ясно, че . Но . Той декларирал, че се е изолирал, защото евентуално е имал ковид. След решението на съда Миялков бе отведен.

Бившият вътрешен министър Гордана Янкулоска е наказана на 4 година затвор.

Най-тежките присъди получиха двама някогашни сътрудници, които избягаха в Гърция. Те са наказани задочно на 15 година затвор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР