Бившият директор на македонското контраразузнаване /УБК/ Сашо Миялков предлага 1

...
Бившият директор на македонското контраразузнаване /УБК/ Сашо Миялков предлага 1
Коментари Харесай

Братовчед на Груевски дава 1 млн. евро, за да излезе от ареста

Бившият шеф на македонското контраразузнаване /УБК/ Сашо Миялков предлага 1 милион евро, с цел да бъде пуснат под гаранция от пандиза, съобщи БГНЕС.
За да излезе на независимост, той е предложил като залог три недвижими парцела, които са оценени на малко над 1 милион евро, оповестява телевизия " Телма ", базирайки се на своите източници от съда. Защитата удостовери за гаранцията и съобщи, че Миялков не има намерение да бяга. В същото време не излиза наяве кой е притежателят на предлаганите парцели – дали е той или негови родственици, или другари.
Бившият шеф на македонското контраразузнаване /УБК/ и братовчед на Никола Груевски Сашо Миялков бе арестуван на 20 ноември в Скопие. Арестът е по искане на Специалната прокуратура. Той се намира в ареста " Шутка " в столицата.
Сашо Миялков се смяташе за най-влиятелната персона по време на режима на Никола Груевски. Той се смята и за един от най-богатите хора в страната. Арестът идва единствено седмица откакто Груевски избяга от страната и получи леговище в Унгария.
53-годишният Миялков е наследник на Йордан Миялков, първият вътрешен министър на самостоятелна Република Македония, който почина през декември 1991 година на територията на Сърбия. Той управлява еднолично контраразузнаването от 29 август 2006 година до 12 май 2015 година. Той подава оставка единствено три дни след кървавия случай край Куманово, когато починаха 10 македонски служители на реда, а доста други бяха ранени.
Сашо Миялков бе прочут с това, че минаваше без инспекция сръбската граница. През 2015 година на летището в Белград в персоналния му багаж бе открит револвер, само че доста бързо бе пуснат без никакви последици за него.
От публикуваните подслушвани диалози през 2015 година стана ясно, че Миялков управлява правосъдната система и брутално подрежда кой да бъде задържан и на кой да бъде лишен бизнеса. Според публични данни от неговите имотни заявления излиза наяве, че до момента в който е шеф на УБК Миялков се занимава и с бизнес: сред 2008 и 2013 година е станал притежател на четири компании, а положението му е повишено от 1.1 до 2.7 милиона евро. От 2007 година бе член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Неотдавна бе изключен от партията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР