Бившият директор на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов прогнозира в

...
Бившият директор на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов прогнозира в
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: 2.9 млн. души ще гласуват на 2 април. Над 300 000 избиратели ще се върнат

Бившият шеф на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов предвижда в ефира на БТВ, че 2.9 млн. гласоподаватели ще гласоподават на предварителните парламентарни избори на 2 април.

Не е ли обидно една съвременна европейска страна да се занимава с хартия, ролки и всевъзможни други работи, сподели проф. Константинов в студиото на " Тази заран ". Нашите СИК са зле подготвени и недобре образовани и поради това стават скандалните резултати от изборите, сподели той. И напомни, че на предходни избори една комисия е връщана 48 пъти, с цел да си оправи протокола.

 

Със смесеното гласоподаване ще се върнат половината хора, които не са желали да гласоподават - над 300 000 гласоподаватели, счита проф. Константинов. Според него това са главно гласоподаватели на Българска социалистическа партия.

 

За него видеонаблюдението на предварителните избори е нездравословно и е напън върху гласоподавателите.

Бившият зам.-председател на публичния съвет към ЦИК Румяна Дечева добави, че машините на изборите ще бъдат принтери. Тя не чака там да бъдат подводните камъни. До момента това, което е употребявано, е хартия от производителя на машините.

Не изборът сред хартия или машина е това, което подкопава доверието, а резултатът от изборния развой. Много мъчно ще стигнем до същината на това, което избираме и защо ги избираме тези хора - още веднъж ли отиваме на мач сред ЦСКА и " Левски ", или ги избираме за друго, разяснява Дечева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР