Бившият директор на ГДБОП Любомир Янев (2020-2021) е имал контакти

...
Бившият директор на ГДБОП Любомир Янев (2020-2021) е имал контакти
Коментари Харесай

Бившият шеф на ГДБОП е контактувал с Нотариуса

Бившият шеф на ГДБОП Любомир Янев (2020-2021) е имал контакти с убития Мартин Божанов - Нотариуса.

Именно по времето на Янев е извършен и ексклузивен външен конкурс, при който брачната половинка на Нотариуса Гергана е призната и назначена за чиновник на дирекцията за Борба с проведената престъпност в Министерство на вътрешните работи.

Това оповестява " Свободна Европа ", като цитира отговор от пресцентъра на Вътрешното министерство.

В справката се споделя, че контактът сред Янев и Божанов се случил " обратно във времето ", без да се показва съответен интервал.

Проверява се дали и други чиновници на Министерство на вътрешните работи са имали контакти с Нотариуса, махленски в съществени корупционни закононарушения и имотни измами.

Съмненията в тази посока са поради данните, че неговият частен клуб е бил охраняван от чиновници на полицията (двама от тях към този момент бяха отстранени от Столична дирекция на вътрешните работи след осветяването им от ).

Министерство на вътрешните работи по този начин и не дава отговор дали Божанов е употребен като осведомител или конфиденциален помощник - подозрение, което неведнъж беше стартирано през последните месеци.

Янев не е бил обект на вътрешна инспекция. Според неговите данни - контактите му с Мартин Божанов били във връзка подавани от Нотариуса тъжби.

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков (при който Янев беше заменен от Калин Стоянов отпред на ГДБОП) твърди, че в службата са били известни " околните връзки " на тогавашния шеф с Божанов - т.е. контактите му не са единствено във връзка полицейски инспекции.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че Любомир Янев сега работи в отдел " Противодействие на престъпната престъпност " в Столична дирекция на вътрешните работи, само че не е част от екипа, който проверява убийството на Нотариуса.

Любомир Янев стана началник на ГДБОП в 2020 година - последната от ръководството на кабинета " Борисов 3 ". Тогава предшественикът му Ивайло Спиридонов беше заставен да подаде оставка. Около месец по-късно когато избухнаха и антиправителствените митинги, а Бойко Борисов реши да смени и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, по време на чието ръководство в Министерство на вътрешните работи израства в служба и Янев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР