Бившият директор на болница Лозенец проф.Любомир Спасов е избран за

...
Бившият директор на болница Лозенец проф.Любомир Спасов е избран за
Коментари Харесай

Направилият си таен луксозен апартамент в болница Лозенец стана декан на Медицинския факултет в СУ

Бившият шеф на болница " Лозенец " проф.Любомир Спасов е определен за декан на Медицинския факултет към Софийски университет " Св. Климент Охридски ". Кандидатурата му е утвърдена на Общото заседание на факултета с 51 гласа " за ", 9 гласа " срещу " и 20 " въздържал се ".

Името на Спасов е свързвано с редица кавги - последният е казусът с. За него стана ясно от следствие на Нова телевизия, което разкри, че в университетското лечебно заведение съществува частен апартамент от 500 кв.м., обзаведен с кухня, работен кабинет, джакузи, сауна и първокласно съоръжение. Помещението е било построен, до момента в който Спасов е управлявал болничното заведение. Той обаче отхвърли да са влагани средства на болничното заведение и университета и сподели, че първокласния апартамент съставлява " кабинет с помощни пространства "

За свадите в " Лозенец " при ръководството на Спасов се заприказва още през 2021 година, когато служебният кабинет провежда инспекция и откри фрапиращи обстоятелства - да вземем за пример, че, конфигурирани от частна компания.

Любомир Спасов беше отхвърлен от някогашния длъжностен министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров поради данни за подправени хоспитализации и за осъществяването на противозаконни трансплантации на органи в държавната болница.

Въпреки спорното минало на професора в този момент той още веднъж ще заема управителен пост в Софийския университет. Спасов към този момент е бил декан на Медицинския факултет освен това цели два мандата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР