Бившият директор на БДЖ Христо Монов бе оправдан от Софийския

...
Бившият директор на БДЖ Христо Монов бе оправдан от Софийския
Коментари Харесай

Бивш шеф на БДЖ оправдан за 26 млн. щета

Бившият шеф на БДЖ Христо Монов бе оневинен от Софийския градски съд по делото за сключването на неизгодни покупко-продажби за покупката на 30 спални вагона.

Процесът потегли в началото през 2011 година, само че след едно съвещание ръководителят на правосъдния състав - арбитър Ани Захариева, излезе по майчинство.

Година по-късно Христо Монов още веднъж застанапред градските магистрати. Според обвинителния акт, прочетен от прокуратурата, на 19 ноември 2008 година в качеството си на длъжностно лице изпълнителен шеф на БДЖ ЕАД, Монов е подписал контракт, с който ощетява холдинга с към 26 млн. лева Според обвиняването с подписването на контракта с холандската компания „ Арвекс”, той не е положил задоволително грижи за повереното му имущество. Престъплението е съзнателно и съставлява изключително тежък случай.

След 5-годишен развой през днешния ден арбитър Даниела Борисова оправда някогашния шеф на железниците.

Съдия Борисова изясни, че обвиняването против Христо Монов е останало недоказано, макар напъните на съда да събере доказателства.

"Щета за БДЖ е имало, само че за нея не е отговорен Монов, а други хора, на които прокуратурата не е повдигнала обвинявания ", заключи магистратът, представена от "24 часа ".

Софийският градски съд анулира и мярката за неотклонение на подсъдимия - парична гаранция от 5000 лв.. Той към този момент ще може свободно да напуща България.

Решението на съда не е дефинитивно. Прокуратурата може да стачкува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР