Бившият девненски кмет Атанас Кузев е осъден за длъжностно присвояване

...
Бившият девненски кмет Атанас Кузев е осъден за длъжностно присвояване
Коментари Харесай

Осъдиха бившия девненски кмет за длъжностно присвояване на гориво 

Бившият девненски кмет Атанас Кузев е наказан за длъжностно заграбване на гориво за 38 298 лв.. Девненският областен съд призна за отговорен Кузев, като му наложи наказване отнемане от независимост за период от 3 години, чието изтърпяване е отсрочено с 5-годишен изпитателен период .

С присъдата от през вчерашния ден съдът го лиши и от право да заема държавна и социална служба за период от 5 години, оповестиха от прокуратурата.



Според обвиняването Атанас Кузев е присвоил горивото в огромни размери в интервала от 2009 до 2015 година, в качеството си на длъжностно лице – настоящ кмет на община Девня.

Община Девня сключила контракт с " Лукойл България ", съгласно клаузите на който  била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня. С нея кметът зареждал управлявания персонално от него длъжностен дизелов автомобил - джип „ Волво “.

Зарежданото дизелово гориво доста надвишавало разхода на автомобила съгласно техническите му параметри. С картата за гориво били зареждани и обилни количества бензин, плащани били и скъпи алкохолни питиета и цигари в разнообразни бензиностанции в страната.-->

Това е второто разглеждане на делото против към този момент някогашния кмет на Девня. В края на 2017 година Девненският областен съд го оправда по повдигнатото обвиняване за длъжностно заграбване в огромни размери.

Последва митинг на Районната прокуратура в Девня против оправдателната присъда. Състав на Варненския областен съд върна делото за разглеждане от различен състав на първата правосъдна инстанция, който се произнесе с неоправдателната присъда през вчерашния ден.  

Районната прокуратура в Девня ще стачкува неоправдателната присъда, защото счита, че наложеното условно наказване на Атанас К. е незаслужено и занижено. 

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР