Бившият депутат от СДС Иван Сотиров иска оставката на Петър

...
Бившият депутат от СДС Иван Сотиров иска оставката на Петър
Коментари Харесай

Бивш депутат от СДС иска оставката на Волгин от БНР

Бившият народен представител от Съюз на демократичните сили Иван Сотиров желае оставката на Петър Волгин от БНР. Поводът са дума на публицисти, че България има потребност от нов 9-ти септември и нов Народен съд. 

В намерено писмо до генералния шеф на БНР Сотиров, като ръководител на Сдружение „ Достойнство, отговорност, морал “ - ДОМ, стачкува против написаното от Волгин във фейсбук, че „ 9 септември 1944 година е една от дребното дати в българската история, когато тържествува справедливостта “. 

Според Сотиров тези думи са нарушаване на член 108 от Наказателен кодекс, който гласи: „ Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или принудително изменяне на открития от Конституцията на Република България публичен и държавен строй, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция до пет хиляди лв. “.

В текста на писмото се споделя още:

Грубо е нарушен и Закона за оповестяване на комунистическия режим за незаконен, според който датата 9 септември е оповестена за начало на незаконния комунистически режим, а по този начин нареченият „ Народен съд “ е дипломиран като невиждана кавга с народни представители: „ член 3. (1) Посочените в член 1 и 2 условия дават съображение да се разгласи комунистическият режим в България от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година за незаконен. “; „ Чл. 2. (1), т. 3. невижданата кавга с народните представители от ХХV Народно заседание и всички почтено наказани от по този начин наречения " Народен съд " ; “
Припомняме, че на 25 януари 2006 година ПАСЕ одобри Резолюция 1481 за интернационално наказание на тоталитарните комунистически режими, която на 2 април 2009 година беше подкрепена и с резолюции на Европейския парламент и Парламентарната асамблея на ОССЕ, както и с решение на 41-то Народно заседание на Република България. С резолюцията от 2 април 2009 година на Европейския парламент и с решението на 41-то Народно заседание от ….., закононарушенията на комунистическите, нацистките и фашистките режими са приравнени и 23 август е признат за общ ден за удостояване на техните жертви.

Тази незаконна агитация се организира в нарушаване на всички правила на човешката и журналистическа нравственос, от „ публицист “, който работи в социална медия! 9-ти септември е българския Йом аШоа, ден на траурни церемонии за респект на жертвите на руския холокост на нашия народ. В деня за печал, на който ние отдаваме респект на почтено избитите от комунистическия режим мъченици и герои за независимост и самостоятелност на нашето Отечество, в деня, в който организираме церемонии с цел да подсещаме и да описваме за случилото се за да не се повтори в никакъв случай повече, ние трябваше да прочетем обществените апели на публицист работещ в поверената Ви социална медия, която се устоя от нашите налози. Очевидно е, че лицето Волгин, се употребява от избрани кръгове обслужващи непознати, враждебни на демократичното и евроатлантическо развиване на страната ни ползи, които тестват търпимостта на обществото, институциите и управлението на БНР, за това до къде могат да стигнат.

Като жители и като близки на репресирани от комунистическия режим не желаем от налозите, които плащаме, да се финансират лица, които се гаврят с паметта на почтените жертви на режима и с нашите усеща и които обслужват хибридната акция против страната ни. Крайно цинично е, социална медия и бюджетни средства да се употребяват за спонсорирането на частната хибридна акция против страната ни, чиито поръчители така и така разполагат с голям, заграбен от нас, финансов запас.

Във връзка с всичко изложено нагоре настояваме да освободите Петър Волгин от заеманата служба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР