Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев обвини обединението Продължаваме

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев обвини обединението Продължаваме
Коментари Харесай

``ПП-ДБ пресъздават порочни модели на ГЕРБ. Вече знаем кои избутват хората с кауза назад в листите, за да не пречат`` - Политика

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев упрекна обединяването " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) в това, че " пресъздават порочните модели на ръководство " на ГЕРБ.

В петък Дунчев разгласи, че без да бъде запитан, управлението е взело решение, а не на Политическа партия. На предходните парламентарни избори Дунчев беше лидер точно на листата на Политическа партия София-област. В неделя пред bTV той Ден по-късно говорителката на кабинета " Петков " Тя твърди, че Дунчев е дал единодушието си да не води листата на обединяването в софийска област.

Днес Дунчев отговори на обвиняванията от страна на своите съпартийци, че работи против тях. След четири дни безмълвие той разгласява следния текст на профила си в обществените мрежи:

" Идва време да продължим с историята. Но с оглед психозата, която обхвана всички след изявлението с Мария Цънцарова по bTV, ще би трябвало по-различен метод. За да не изпадаме още веднъж в клопката на Персийския синдром „ убийте вестоносеца “, който тези дни накара хиляди, включително водачи на публично мнение, да повярват безрезервно и като папагали на Пеевски, и който кара псевдо-лидерите да се заобикалят с послушковци и който към този момент 30 година пречи на България да надигне глава, апелирам Ви да се замислите по следните сериозно значими въпроси. Въпроси, които ще Ви убедят, че тъкмо в този момент, тъкмо преди изборите, е нашият същински късмет за Промяна и Демокрация:

1. Как бихте постъпили, в случай че сте събрали задоволително информация, която ясно демонстрира, че ПП-ДБ пресъздават порочни модели на ръководство на ГЕРБ, премахването на които бе съществена мотивация за основаването на Политическа партия и Демократична България и че идеите за Промяна и Демокрация, идеалите, правилата и хората в партиите, в които вярвате безусловно биват завладяни или отвлечени?

2. Как бихте реагирали, в случай че осъзнаете, че им голям риск българите да бъдат за следващ път подлъгани да дадат властта на партии и водачи, които идват с лъскавата фантазия за Промяна и Демокрация, само че попадайки в клопката на ГЕРБ и властолюбието, в най-хубавия случай ще зациклят страната в перманентна политическа рецесия, а в най-лошия случаи може да я подкарат към тирания? Да не забравяме, че преди 12 година ГЕРБ също завоюва доверието на хората с демократичната фантазия за европейско развиване на България, даже и стартира да се случва през първите 3-4 година, само че най-после на третия мандат едвам отървахме прекосяването на страната в необратима тирания, каквато се случи в Унгария, Русия или Турция – страни, чиито водачи също бяха демократи първоначално, преди да унищожат всичко демократично, с цел да си бетонират за постоянно властта. И се отървахме, тъй като за властта на ББ се облизаха сходни него кандидат-деспоти като Слави и Радев.

3. Не бихте ли алармирали незабавно, даже преди избори, в случай че виждате, че по места се появяват зависимости към ГЕРБ и Движение за права и свободи? Само се замислете: Как си обяснявате, че никой от водачите не поддържа войната, която започнахме с горски, няколко депутати и Биволъ преди месец против нагласените търгове за дървесина на Радев в 10 стопанства, имащи за цел да захранят предизборно ГЕРБ и Движение за права и свободи с милиони левове? Как по този начин никой от водачите не поддържа войната, която започнахме с горски, няколко депутати и Биволъ преди две седмици против инсталирането от Радев на компрометирани хора на Пеевски, Вальо Златев и други в ръководството на държавните горски предприятия, за източването им в интерес на ГЕРБ и Движение за права и свободи? Защо единствено десетина депутати поддържаха войната, която започнахме против противозаконното обезлесяване на десетки хиляди декари гори върху остарели пасища от общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи в Северна България, с черните милиони от които могат да си купят и по три парламентарни и локални избори на година? И какви са тези демократи, които ме демонизираха, когато въпреки и провокативно показах обективната истина, че даже по времето на ГЕРБ гражданското общество се пребори за неповторими природозащитни дела – в случай че не сме подготвени да сме справедливи и да си признаваме нашите неточности, да сме самокритични и да виждаме положителното, което даже врагът прави – в що за нация сме се трансформирали? И кой е отговорен за това? Лидерите несъмнено.

4. Какво бихте създали, в случай че и 2017 година и 2023 година виждате, че хората с идея и сърце за Промяна и Демокрация биват или прогонвани (вкл. мен), или пращани в пета глуха, с цел да не пречат на властолюбците, и с цел да се раздават водещите позиции на службогонци и сервилни хора? И то до степен, до която ръководството на партиите стане тотално дисбалансирано (практични бюрократи> > > идеалистите с кауза), тотално неконтролируемо, неуязвимо и по-лошото нетолерантно към рецензията, когато цялото ръководство е бетонирано от безкритични хора?

5. Какво бихте създали, в случай че вие нямате никакви властови и лидерски упоритости, вярвате и имате сили да гоните само идеята си, в това да привлечете и подкрепяте екип от други хора с идея (и в Политическа партия и в ПП-СО), само че сте на 100% уверени, че с гореописаното политическо водачество и при неналичието на ефикасен вътрешно-партиен или външен публичен надзор, ПП-ДБ ще се трансформира в ГЕРБ-2, без никакъв късмет за продобиване на войната против гешефтурата, корупцията и путинизма?
И въобще не е правилно, че един дребен човек може да прецака изборите на 4 партии с хиляди членове, милиони левове запаси, интернационален тил, и с големи бизнес и медийни връзки. В същинския корпоративен бизнес за сходна вреда отговорност носят само корпоративните водачи, които в случай че не могат да менажират обикновени процеси и своите почитатели, значи не стават и би трябвало да си вървят!
И не е правилно, че няма какво да създадем ние с Вас, като елементарни жители, които нито желаят да прецакат идващите избори, нито желаят власт и постове, нито са претенденти, нито са партийни членове!

Защото: След изявлението при Мария по bTV цялото ми семейство и най-близките застанаха напълно зад мен, до момента в който други се хванаха в клопката на персийския синдром, и когато и брачната половинка, и майката, и брата и другите близки обявиха сериозно „ Ние няма да гласуваме! “, аз им отвърнах: „ Напротив! Трябва да гласуваме! Защото Промяната и Демокрацията са ни единственият късмет за в действителност европейско развиване, при надвисналата опасност за бетонирането на мафията във властта и диктата на ДС-ченгета, мултаци, комунисти, възрожденци и възходци. Защото с преференциалния избор всеки от нас, всеки българин с сериозно отношение към мераклиите за власт, освен може да потърси отговорност на провалилите се политическите водачи, само че най-много с преференциите може да избута на челни места всички хора с идея, които са избутани обратно, с цел да не пречат. Вече знаем кои са – в борбите бързо се разбра. Така, че има Шанс за Промяна и Демокрация. И тъкмо в този момент е момента ние жителите да се преборим за този Шанс! "



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР