Бившият депутат от ПП и член на изпълнителното бюро на

...
Бившият депутат от ПП и член на изпълнителното бюро на
Коментари Харесай

Бивш депутат оспорва листите на ПП/ДБ в Бургас

Бившият народен представител от Политическа партия и член на изпълнителното бюро на Средна европейска класа Димитър Ташев е внесъл сигнал до ЦИК за нарушавания при присъединяване на партията на идните предварителни парламентарни избори. СЕК се явява като част от коалиция ПП/ДБ.

Ако ЦИК откри нарушавания на изборното законодателство, то листата за регион Бургас на обединението ПП/ДБ, от която част са СЕК, би трябвало да бъде изменена .

Димитър Ташев декларира, че показаното за регистрацията на обединението ПП/ДБ уверение за настоящо положение  може да съдържа данни, които не отразяват действителността за състава на органите на политическата партия - СЕК.

Самият Ташев се съмнява, че попада като член на Изпълнителния съвет на групировката, макар че е подхванал всички нужни дейности, с цел да бъде отписан, защото е напуснал политическата партия още през 2021 година. Освен това е вписан като член на Изпълнителния съвет без неговото единодушие, само че партията заобикаля събирането на Национален съвет.

Димитър Ташев атакува и поръчката за смяна на територията на Бургас, от чийто регион бе народен представител в 47-то Народно заседание. Според него преобладават упоритостите за персонална реализация в политиката на хора, които съставляват СЕК.

В Бургас лидер на листата е различен представител на СЕК - Константин Бачийски .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР