Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е с повдигнато обвинение

...
Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е с повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Бивш депутат обвинен в хулиганство за спиране на метрото в София

Бившият народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов е с повдигнато обвиняване в безчинство откакто е бил арестуван в късните следобедни часове през вчерашния ден по съмнения за съзнателно прекъсване на придвижването по една от метролиниите през вчерашния ден. Акцията е била през вчерашния ден по обед, в деня, разгласен от част от уредниците на митингите в София, представящи се като " Отровното трио " - юрист Николай Хаджигенов, пиар експертът Арман Бабикян и скулптурът проф. Велислав Минеков за ден на гражданско непокорство. 

Според информацията досега по обед трима души са провокирали спешно спиране на електричеството в метростанцията на Софийския университет, при което една от движещите по това време мотриси е била блокирана за няколко минути в тунел. След обзор на видеозаписи от метростанцията са арестувани и отведени в Първо РПУ 56-годишен мъж и 29-годишен негов съизвършител. Третият се търси, заяви тази заран, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев. Той не разгласи имената на арестуваните, само че още нощес се появиха информации, че 56-годишният мъж е ексдепутатът Минчо Спасов. Самият той удостовери тази заран, че е бил задържан и му е било повдигнато обвиняване в безчинство, само че нито отхвърля, нито удостоверява присъединяване в акцията. В изявление за в. " 24 часа " единствено прецизира, че текстът от Наказателен кодекс, по който му е повдигнато обвиняване е за безчинство, което показва явно неуважение към обществото. " Не съм гамен. Хората, а и аз също, изразявамe явното си пренебрежение към ръководещите, а не към обществото. Всяко мое деяние е съобразено с сигурността на всички хора. Аз съм пацифист, не съм гамен. Моите дейности са подбудени единствено и само в отбрана на обществото от явното пренебрежение, което му демонстрират ръководещите ", споделя той.

Пред Първо РПУ нощес се събраха и юристи, които показаха предпочитание да го пазят. Сред тях бяха Татяна Дончева и Мая Манолова. Татяна Дончева съобщи, че Спасов е от часове в ареста, без да се разрешава среща с юрист.

Адвокатска отбрана е обезпечена от момента, в който е била поискана, съобщи тази заран шефът на Столична дирекция на вътрешните работи, ст. комисар Георги Хаджиев.

Станциите на „ Метрополитен “ са стратегически обекти от сериозната инфраструктура, а доколкото имаме информация една от мотрисите е останала в тунела. Като се има поради публичното състояние на единия от арестуваните, държанието му по никакъв начин  не кореспондира с  демократичните полезности и претенции на спокойно протестиращите, добави той. При снемането на показания арестуваните не са дали никакви пояснения, което е наложило  голям брой процесуално-следствени дейности за доказване на осъщественото действие.  Въз основа на събраните доказателства - свидетелски показания и видеотехническа експертиза, е формирано досъдебно произвеждане. На двамата са повдигнати обвинявания за безчинство, освободени са под парична гаранция в размер на 1 500 лева, посочи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР