Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е един от българските

...
Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е един от българските
Коментари Харесай

Атанас Чобанов от Bird: Пеевски е единият от политиците в „Досиетата „Пандора

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е един от българските политици в " Досиетата Пандора ", съобщи в телевизионното предаване " Денят с Веселин Дремджиев " проверяващият публицист от Bird Атанас Чобанов, работил по проблема от българска стана.
Още по тематиката
Международното журналистическо следствие демонстрира по какъв начин политици и милиардери от целия свят заобикалят данъчното облагане на благосъстоянията им посредством офшорни зони и други принадлежности.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в следствието са уличени и двама български политици. В телевизионното изявление довечера Чобанов съобщи, че единият е Делян Пеевски и документите демонстрират недекларирано негово имущество: " Ето в този момент може би ще се наложи минимум КПКОНПИ, пред която той е подал погрешна декларация, да образува инспекция и да се види що за активи той е държал без да ги заявява. Да се има офшорка не е закононарушение, казусът е, че имаме средства, които не са декларирани, а по закон той е задължен да заявява пред Сметната палата, пред КПКОНПИ. Има, евентуално, активи, които са се водили на името на тези офшорки, които също не са декларирани. Там би трябвало Национална агенция за приходите ".

Чобанов изясни, че по " Досиетата Пандора " е работено няколко месеца. Замесените компании съгласно него са към 170, а българите - към 200, като в тях влизат и тези, които имат непрекъснато престояване в България непознати жители.

Делян Пеевски не беше открит за коментар от екипа на NOVA довечера.

Чобанов не оповестява кой е вторият българин в досиетата. От Бюрото за проверяващи репортажи и данни Bird.bg в идващите часове ще бъдат оповестени разкритията за Пеевски в границите на " досиетата Пандора ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР