Бившият депутат от Държавната дума на Русия и специалист по

...
Бившият депутат от Държавната дума на Русия и специалист по
Коментари Харесай

Москва: С нахлуването си Украйна планира да размени Курската АЕЦ със Запорожката

Бившият народен представител от Държавната дума на Русия и експерт по битката с нуклеарния тероризъм Максим Шингаркин изрази мнение, че Киев не е съумял, както е възнамерявало управлението, да замени АЕЦ Курск за АЕЦ Запорожие, чиято цел е била офанзивата против съветския район. 

В разговор с МК специалистът сподели, че офанзивата на украинските въоръжени сили не е протекла по главния сюжет, завладяването на атомната електроцентрала е осуетено, само че опасността от нахлуване против централата не изчезва, т.к. украинските въоръжени сили могат да изпратят там дребни диверсионни групи.

Според Шингаркин протичащото се за него, като специалист по противопоставяне на нуклеарния тероризъм, „ е прочетена книга “. Той изясни, че в дейностите на съперника няма нищо ненадейно.

„ Очевидно е, че Украйна търси поддръжка от интернационалната общественост, с цел да си върне контрола над Запорожката атомна електроцентрала “, сподели той.

Шингаркин изброи аргументите, заради които Киев би желал подобен сюжет. Първият от тях е връщането на нуклеарните реактори, които са нужни за снабдяването на Украйна с електрическа енергия.

Той изясни, че в действителност останалото там гориво е благосъстоятелност на Съединени американски щати, които няма да правят отстъпка запасите в Запорожие на Русия. Но Москва не има намерение да се отхвърля и от тях.

В резултат на това единственият метод да се възвърне контролът върху Запорожката АЕЦ е „ да се сътвори такава сериозна обстановка, когато Руската федерация ще бъде принудена да замени нещо значимо “, счита специалистът.

И районът на Курск е подобаващ на първо място за тази цел. Затова, счита Шингаркин, въпросът за диверсионно завладяване на една от съветските атомни електроцентрали е бил обсъждан през цялото време.

„ Курската атомна електроцентрала е „ близнак “ на Южноукраинската атомна електроцентрала “, показва експертът, добавяйки, че силите за сигурност на Главното разследващо ръководство са отработили детайлностите към терористичната атака на недостроения реактор на Южноукраинската атомна електроцентрала.

Предполагаше се, че по време на диверсията ще бъдат унищожени обособени съставни елементи и възли на станцията Курск, където украинците се „ ориентират доста добре “, откакто са отработили интервенцията на станцията близнак.

„ Повече от година и половина продължава подготовката на режима в Киев за завладяването на АЕЦ Курск. Рано или късно те трябваше да употребяват този сюжет. Този ден пристигна “, заключи мнението си Шингаркин.

Да напомним, че офанзивата против съветския район стартира сутринта на 6 август и продължи повече от два дни. Ожесточени боеве се водят в посока Курчатов, където се намира атомната електроцентрала. По последни данни украинските въоръжени сили са съумели да се закрепят в няколко погранични обитаеми места.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР