Бившият депутат Христо Марков е в много тежко, безпомощно състояние

...
Бившият депутат Христо Марков е в много тежко, безпомощно състояние
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Бивш депутат бере душа зад заключена врата!

Бившият народен представител Христо Марков е в доста тежко, безпомощно положение и може във всеки един миг да почине, без някой да му окаже помощ. За това сигнализира на профила си във Facebook писателят Румен Леонидов, който е негов непосредствен другар.

" Приятели, Христо Марков лежи на пода от през вчерашния ден и умира, вратата му е заключена от вътре и не може да извика Бълза помощ! Моля ви, сторете нещо, извикайте Пожарната и кола за спешна помощ и го спасете. Говорих преди минута с него, колкото да приказва, загивам споделя, загивам! Майнички, сторете нещо! Бог да му е на помощ ", написа Румен Леодинов.



Христо Марков е един от основателите на Съюз на демократичните сили в Пловдив. Бил е народен представител във Великото Народно заседание и в 36-ото Народно заседание. Заедно с именития отец Амбарев основават Съюз на демократичните сили - Пловдив. Ексдепутатът е роден на 16 януари 1962 година По майчина линия е от рода на войводата Христо Чернопеев и писателя антикомунист Трифон Кунев.

След като излиза от Народното събрание, Христо Марков претърпява няколко срутва в персоналния си живот. През 2013 година брачната половинка му го изхвърля измежду зима на улицата.

В изявление за в. " Шоу " от този момент, Христо Марков споделя:

" Не ми се спомня за това. Сега, като се връщам обратно, не знам по какъв начин съм го претърпял. Наистина, различен човек може би нямаше да издържи на това, през което прекосих. Няма в никакъв случай да не помни, когато през 2013 година бях изхвърлен, се качих горе във вилата. Там първо нямаше ток, а дърва въобще нямаше. Беше минус 21 градуса, по този начин съм спал, мраз, без никакви пари, без ястие, ужасно беше. Не знам по какъв начин устоях. Човек би трябвало да умее да стиска зъби и да се бори. И също така дело за жилището, брачната половинка ми беше завела дело за принос в фамилното огнище. Нейният принос съгласно нея бил 90%, а моят 10%. Представяте ли си, на всичките ми заплати като народен представител, на всичките ми усилия да закупувам вили, да оказвам помощ на фамилията, искаше имуществото ми да бъде разграничено 90 на 10 в нейна изгода. Тя ми обра всички полезности.

Все още не е ясно какво е действителното положение на Христо Марков, сега негови другари се провеждат, с цел да стигнат до дома му и да схванат какво се случва с него. Мобилният му телефон е включен, само че не дава отговор на него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР