Бившият депутат Делян Пеевски, който не беше в листите на

...
Бившият депутат Делян Пеевски, който не беше в листите на
Коментари Харесай

Делян Пеевски се връща в политиката

Бившият народен представител Делян Пеевски, който не беше в листите на Движение за права и свободи на изборите през април и юли, се завръща в политиката.

Делян Пеевски и Йордан Цонев са на първите две места в 16-членната листа на Движение за права и свободи за народни представители във Великотърновски изборен регион за вота на 14 ноември. Номинациите са на регионалната конструкция на партията, съобщи регионалният ръководителя Гюнай Далоолу при регистрацията на листата в Районната изборна комисия, съобщи БНР.

" Господин Пеевски по този метод дава явен знак, че се връща в политиката. Той ще подведе доста неща във Велико Търново. Ще бъде не това, което нашите съперници го изрисуват. Движение за права и свободи постоянно стои зад него. Цялата акция Делян Пеевски ще бъде във Велико Търново ", уточни Гюнай Далоолу.

В последните няколко дни се появиха няколко сигнала, че е вероятен сходен ход на Пеевски. Самият той се появи обществено на разпит в ДАНС поради разкритията на Досиетата " Пандора ", че е бил в три офшорни компании по време на мандата си като народен представител в 42-ото Народно заседание.
Преди 6 октомври за последно Пеевски се бе появил обществено през 2019 година, когато още беше депутат от Движение за права и свободи. Тогава той няколко пъти се яви в постройката на Народното събрание.
Междувременно до часове се чака Движение за права и свободи да разгласи кандидатпрезидентската си двойка след съвещание на централното оперативно бюро на партията.

На 25 септември централният съвет на Движение за права и свободи реши партията да издигне личен претендент за държавен глава. Досега Движение за права и свободи не е взело участие непосредствено в президентския избор. През 2016 година поддържа Пламен Орешарски на първи тур, а Румен Радев – на втория.

На въпрос дали е допустимо Движение за права и свободи да издигне преподавателя по конституционно право проф. и някогашен длъжностен министър председател Георги Близнашки, преди дни ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отговори: " Не опонира на законите на физиката ".

В петък Карадайъ разяснява и това, че някогашният народен представител от партията Делян Пеевски изплува от " Досиетата Пандора ". Българският сътрудник в интернационалното журналистическо следствие Bird.bg заяви, че Пеевски е обвързван с 3 офшорни компании, за които няма диря в подадените от него имуществени заявления.

Въпреки разкритията ръководителят на Движение за права и свободи загатна, че Пеевски, който предходната седмица се яви да даде пояснения в ДАНС, остава значима фигура за придвижването и най-вероятно ще се завърне в политиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР