Бившият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън споменал за твърде

...
Бившият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън споменал за твърде
Коментари Харесай

Тилърсън казва, че Къшнър е водил външната политика на САЩ без него

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън загатнал за прекомерно странна среща със зетя на президента Доналд Тръмп в ресторант във Вашингтон като образец за дипломация, която се е водела зад тила му, когато е бил в администрацията, сочи протоколът от чуване в Конгреса, оповестен през вчерашния ден.

Тилърсън, който бе уволнен от Тръмп през март 2018 година, разказал тази история в деня, когато даде показания при закрити врата пред комисията по външните работи в Камарата на представителите в Конгреса за 13-месечната си бурна работа като държавен секретар. Той описал изненадата си, когато схванал, че отишъл в същия ресторант, където Джаред Къшнър и мексиканският външен министър Луис Видегарай имали частна вечеря.

Бившият първи посланик на Съединени американски щати и някогашен основен изпълнителен шеф на " Ексън Мобил " декларирал, че видял по какъв начин лицето на мексиканеца пребледняло ", когато Тилърсън ги поздравил на тяхната маса с усмивка.

" И аз споделих: не желая да преустановявам това, което вие вършиме, - спомнил си Тилърсън пред комисията. - Казах му: позвъни ми другия път, когато дойдеш във Вашингтон. След което си потеглих. "

Белият дом отхвърли коментар по описанието на Тилърсън за дейностите на Къшнър, от които се схваща, че първият посланик на Тръмп е бил държан на мрачно, до момента в който новата администрация се е била заела с значими външнополитически въпроси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР