Бившият държавен секретар на САЩ при управлението на президента Доналд

...
Бившият държавен секретар на САЩ при управлението на президента Доналд
Коментари Харесай

Майк Помпео: България трябва да играе ключова роля в енергийната сигурност на Югоизточна Европа

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати при ръководството на президента Доналд Тръмп - Майк Помпео, през днешния ден е на посещаване в България. Той е в страната ни по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

" Аз като държавен секретар съм сигурен, че България би трябвало да играе основна роля в енергийната сигурност на Югоизточна Европа. Вие имате ролята да сте доста значим сътрудник във възобновяване на Украйна. И когато това бъде приключено, то ще бъде също заслуга на България. Страната ви би трябвало да се трансформира в основен енергиен център. Ние би трябвало да се надигнем против Русия и да продължим да съграждаме Украйна. Путин показва, че неговата военна мощ не е толкоз огромна, колкото енергетиката. Въпросът за енергетиката също е основен за България. Зависимостта от енергетиката се отнася и до нас, тъй като нашите изследвания и бизнес, построяването на тръбопроводи, са неща които са нужни на целия свят ", съобщи Майк Помпео.

" Само тъй като не се поддадохте на натиска да плащате за газа в рубли, съветският президент Владимир Путин подреди на картелите да спрат доставките за вас. Отговорът за енергийната ви самостоятелност не е в чужбина, а тук, в това число посредством капацитета за рандеман на шистов газ ", сподели още Помпейо. По думите му, фракинг технологиите за рандеман на шистов газ са доста по-чисти от съветския природен газ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР