Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео е нарушил федералните

...
Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео е нарушил федералните
Коментари Харесай

Обвиниха Майк Помпео и съпругата му в злоупотреба с правителствени средства

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е нарушил федералните етични правила, регулиращи потреблението на запаси, финансирани от данъкоплатците, когато той и брачната половинка му Сюзън са претендирали от чиновниците на Държавния департамент да извършват задания в тяхна персонална изгода повече от 100 пъти, разяснява държавен наблюдаващ, като американското издание Politico е получило копие от отчета за семейство Помпео, формиран от кабинета на държавния департамент.

Докладът беше предстоящ във Вашингтон, където Помпео се преглежда като евентуален претендент за президент на републиканците през 2024 година Разследването на дейностите на него и брачната половинка му излезе нескрито предходната година, откакто Помпео изиска уволнението на Стив Линик, тогава общоприет контрольор на Държавния департамент.

Чрез инспекции в имейли и други документи и интервюиране на чиновници, проверяващите са разкрили голям брой случаи, в които Майк или Сюзън Помпео са желали от чиновниците на Държавния департамент да се оправят със задания от персонален темперамент, от запазване на часове в салони за хубост и резервации за частни вечери до извеждане на кучето им и уговаряне обиколки за политическите съдружници на Помпео. Служителите са споделили на проверяващите, че са възприемали настояванията на Сюзън Помпео, която не е била на федерална работа, като поддръжка за държавния секретар.

Не за всички от над 100 случая е дефинитивно открито, че съставляват нарушаване на разпоредбите.

Майк Помпео, в изявление с проверяващи, настояваше, че настояванията постоянно са били дребни и са неща, които приятелите вършат за другари. Адвокатът му, Уилям Бърк, назова отчета, чиято чернова е получил, като политически привързан „ компилация от недоволства, определени от съставителите “.

Службата на генералния контрольор обаче отбрани следствието, като означи, че доста от разпоредбите, уреждащи сходни взаимоотношения, са ясни, не вършат изключения за дребни задания и че в последна сметка настояванията на семейство Помпео са се натрупвали, като са употребявали доста количество време на чиновниците платено от данъкоплатците, а дилемите, които са били възлагани на личния състав, са варирали в необятни граници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР