Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде вчера

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде вчера
Коментари Харесай

Хилари Клинтън се заяде с Путин за разшираването на НАТО: Жалко, Владимир. Сам си го предизвика

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън се заяде през вчерашния ден с съветския президент Владимир Путин по отношение на разширението на НАТО, като съобщи: " Жалко, Владимир. Сам си го провокира ", съобщи Ройтерс.

Връщайки се в Държавния департамент за представянето на формалния си портрет, Клинтън употребява случая да покаже и неприязънта си към политиката на някогашния президент републиканец Доналд Тръмп, който я победи на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година. Клинтън загатна, че може да е имало подозрения по отношение на способността на Съединени американски щати да съберат поддръжка за Украйна, с цел да се опълчи на нашествието на Русия през 2022 година поради наследството на Тръмп да отчуждава съдружници. " Хората може да са се съмнявали в това, тъй като бяхме изгорили толкоз доста мостове с нашите съдружници и другари ", сподели тя пред събралите се сегашни и някогашни американски представители в богато украсена зала във ведомството.

Клинтън съобщи, че съпартиецът ѝ демократ Джо Байдън преследва доста от целите на администрацията на Обама, в която тя беше първи посланик на Съединени американски щати, а той - вицепрезидент на Барак Обама. " Винаги сме казвали: " хората не са принудени да се причисляват към НАТО. Хората избират и желаят да се причислят към НАТО ", добави тя.

Финландия, която стана член тази година, и Швеция, която към момента чака, желаеха да се причислят към западния боен съюз, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, загърбвайки десетилетията на неутралитет. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР