Бившият чешки президент Вацлав Клаус нарече форма на гражданско неподчинение

...
Бившият чешки президент Вацлав Клаус нарече форма на гражданско неподчинение
Коментари Харесай

Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско неподчинение - slava.bg

Бившият чешки президент Вацлав Клаус назова форма на гражданско непокорство своето посещаване на ресторант в Прага, съобщи ТАСС. "Ние не можем да се помиряваме с наложените и непрекъснато продължавани забрани ", сподели той пред организация ЧТК. "В свободна страна човек има право да похапне там, където желае ", добави някогашният водач.
Бившият чешки президент отиде на ресторант като форма на гражданско непокорство

Клаус, който бе отпред на Чехия в интервала 2003-2013 година, наруши ограниченията за изолираност в страната и посети ресторант в столичния регион Дейвице. Той остана там над час, заяви локалното издание "Блеск ". На влизане и излизане от заведението той, съгласно вестника, бил и без маска.

Клаус е прочут като един от най-яростните критици на противокоронавирусните ограничения, въведени от чешкото държавно управление. През декември той към този момент беше санкциониран с 3000 крони (около 115 евро) за нарушаване на задължението да носи маска. Тази неделя той взе присъединяване в състоялата се в столицата всеобща проява на съперниците на националната изолираност, въведена поради ковид. По време на митинга той още веднъж беше без маска.

Чешкото здравно министерство регистрира през днешния ден 10 725 новозаразени с ковид за последното денонощие, както и още 79 смъртни случая, с което умрелите досега станаха 13 656.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР