Бившият британски премиер Тони Блеър заяви, че би посъветвал депутатите

...
Бившият британски премиер Тони Блеър заяви, че би посъветвал депутатите
Коментари Харесай

Тони Блеър иска референдум за спиране на Брекзит

Бившият английски министър председател Тони Блеър съобщи, че би посъветвал депутатите от Лейбъристката партия да гласоподават срещу съглашението за Брекзит , което английският министър председател Тереза Мей се пробва да подписа с Европейския съюз, оповестява " Ройтерс ".

По-малко от шест месеца преди излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, има малко изясненост за това по какъв начин петата по величина стопанска система в света и нейният влиятелен интернационален финансов център Лондон ще търгуват с Европейски Съюз след Брекзит.

 Борис Джонсън: Планът на Мeй за Брекзит трансформира Англия в колония
Борис Джонсън: Планът на Мeй за Брекзит трансформира Англия в колония

Европейски Съюз чака съглашение до 17 октомври

Тони Блеър, който беше министър председател на Англия от 1997 до 2007 година, настоя, че на английските гласоподаватели би трябвало да се даде опция да гласоподават в нов референдум за това дали страната да остане в Европейски Съюз, защото вижда задънена улица в английската политика .

Ако Тереза Мей успее да подписа съглашение с Европейски Съюз, то би трябвало да бъде утвърдено от английския парламент, който е разграничен по въпроса за Брекзит. Лейбъристката партия даде знак, че е евентуално да отхвърли всяко съглашение, подписано от Мей.

Запитан дали би посъветвал депутатите от Лейбъристката партия да отхвърлят вероятно съглашение, Блеър коментирал: " Действително е мъчно... другите възможности са още по-лоши, тъй като в случай че се стигне до блокиране на съглашението в Народното събрание, това отваря опцията да питаме хората още веднъж . "

 Брекзит ще отслаби въздействието на Съединени американски щати в Европа, има вяра Джо Байдън
Брекзит ще отслаби въздействието на Съединени американски щати в Европа, има вяра Джо Байдън

През пооследните 30 година Англия е оказвала въздействие

" Моето мнение е, че това може да се случи, единствено в случай че има блокиране в Народното събрание. Но в случай че има блокиране в Народното събрание, това е един напълно елементарен мотив. Казвате, вижте, от две години и половина се опитваме да реализираме съглашение, което работи, Народното събрание е блокиран ", добавя някогашният английски министър председател.

Както съперниците, по този начин и поддръжниците на Брекзит са съгласни, че разводът е най-значимият геополитически ход на Англия от Втората международна война насам, въпреки че те плануват доста друго бъдеще за английската стопанска система, чийто размер е 2,9 трлн. $, и най-големият търговски блок в света, а точно Европейският съюз.

 40 депутати от партията на Мей подготвени да блокират договорка за Брекзит
40 депутати от партията на Мей подготвени да блокират договорка за Брекзит

Това предизвести почитан английски народен представител

Блеър неведнъж е призовавал за анулация на Брекзит, повтаряйки други критици като френския президент Еманюел Макрон и милиардера Джордж Сорос, които намекнаха, че Англия към момента може да промени мнението си.

Блеър съобщи, че в случай че Брекзит се случи, икономическото разбъркване ще бъде такова, че Обединеното кралство ще би трябвало да се популяризира пред вложителите, че ще бъде най-хубавото място в света за правене на бизнес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР