Бившият британски премиер Тони Блеър ще заяви днес на проява

...
Бившият британски премиер Тони Блеър ще заяви днес на проява
Коментари Харесай

Тони Блеър: Великобритания и ЕС да се готвят за нов референдум за Брекзит

Бившият английски министър председател Тони Блеър ще съобщи през днешния ден на демонстрация в Лондон, че Англия и Европейският съюз би трябвало да се подготвят за втори референдум за Брекзит , тъй като Народното събрание най-вероятно няма да утвърди постигнатата от премиера Тереза Мей договорка за излизане от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
 Европейски Съюз: Без нови договаряния за Брекзит  Тереза Мей остава министър председател, откакто завоюва вота на доверие  Юнкер съкруши опита на Тереза Мей: Никакво предоговаряне на Брекзит
По-малко от четири месеца преди посочената дата за Брекзит Мей анулира плануваното гласоподаване в Народното събрание на постигнатата с Брюксел договорка, откакто призна, че депутатите най-вероятно ще я отхвърлят.

Обръщайки се към водачите на Европейски Съюз в Брюксел, Блеър ги приканва да реформират блока, с цел да получи Англия по-силен тласък да остане негов член . " Сега е времето за подготовка. Парламентът би трябвало рационално да прегледа една по една другите благоприятни условия и да реализира единодушие за някоя от тях или за референдум, а Европа да подсигурява, че в случай че Англия премисли позицията си,и тя ще е подготвена да премисли своята ", написа в публикуваната авансово тирада на Блеър.

Едно предложение за реформиране на Европейски Съюз ще показва, " че политическото управление на Европа и Англия са чули главните терзания на гласувалите за Брекзит ".

В речта на Блеър се споделя също, че в случай че Народното събрание не може да вземе решение за ориста на Англия, то депутатите би трябвало да оставят това решение на английския народ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР