Бившият британски премиер Джон Мейджър обвини колегата си консерватор Борис

...
Бившият британски премиер Джон Мейджър обвини колегата си консерватор Борис
Коментари Харесай

Бивш британски премиер: Оправданията на Джонсън за партитата са безсрамни

Бившият английски министър председател Джон Мейджър упрекна сътрудника си реакционер Борис Джонсън, че е нарушил разпоредбите по време на локдауна, натрапен поради ковид, съобщи Ройтерс.

Мейджър съобщи, че в случай че Джонсън съзнателно е подвел Народното събрание със своите "безсрамни извинения ", той ще би трябвало да се отдръпна от поста си.

Британският министър председател е изправен пред най-сериозната рецесия, откогато встъпи в служба през 2019 година, откакто се появиха редица известия за празненства на "Даунинг стрийт " 10 по време на локдауна.

Джонсън не се поддаде на апелите да подаде оставка, които пристигнаха даже и от представители на ръководената от него Консервативна партия, и настоя депутатите да изчакат резултатите от полицейска инспекция по случая.

Освен това Джонсън даде обещание, че ще направи промени в администрацията си.

В изпълнена с рецензии тирада пред мозъчен концерн Мейджър, който оглавяваше английското държавно управление от 1990 до 1997 година, упрекна администрацията на Джонсън, че си измисля "невероятни " извинения в опит да отбрани премиера и че оспорва върховенството на закона.

"Умишлените неистини, изречени пред Народното събрание, постоянно са били съдбовна неточност за всяка политическа кариера и това би трябвало да продължи да е по този начин ", сподели 78-годишният Мейджър.

"Министри и публични лица на "Даунинг стрийт " 10 са нарушавали законите по време на локдауна. Измислят се нагли извинения. Ден след ден от обществото се желае да повярва на невъобразимими неща ", сподели още Мейджър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР