Бившият британски премиер Борис Джонсън в интервю за Си Ен

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън в интервю за Си Ен
Коментари Харесай

Според Борис Джонсън Германия предпочитала бързо поражение на Украйна

Бившият английски министър председател Борис Джонсън в изявление за Си Ен Ен съобщи, че Франция отричала опцията за съветска атака в Украйна и упрекна немското държавно управление, че в началото е предпочитало бързото проваляне на Украйна , без да се удължава спора.

Джонсън сподели пред американската телевизия, че преди началото на съветската експанзия в Украйна настроенията на западните страни са били доста разнообразни. Той обърна особено внимание на трите водещи страни в Европа и надали думите му ще бъдат признати позитивно в европейските столици .

Джонсън акцентира, че по-късно страните от Европейски Съюз са се обединили към Украйна и в този момент й оказват мощна поддръжка , само че такова единогласие не е имало преди началото на съветските военни дейности.

" Беше голям потрес... Можехме да забележим по какъв начин съветските батальонни оперативни сили се натрупват, само че другите страни имаха доста разнообразни позиции ", сподели Джонсън пред Ричард Куест.

" В един миг германците бяха на мнение, че в случай че това се случи, ще бъде злополука и би било по-добре всичко да завърши бързо и Украйна да загуби ", сподели Джонсън. Той изясни това отношение " с разнообразни и доста рационални стопански аргументи ".
 Путин натърти пред Шолц: Слушаме уверения, а НАТО към този момент е до нашата къща
Путин натърти пред Шолц: Слушаме уверения, а НАТО към този момент е до нашата къща

Казват, че в околните години Украйна няма да влезе в НАТО. Какво значи " споделят "?

" Не можех да го поддържа, смятах, че такава оценка е злополука. Но разбирам за какво са имали такива мисли и усеща ", продължи експремиерът. След началото на съветската специфична интервенция Германия се опита допустимо най-бързо да понижи зависимостта си от съветските енергийни доставки.

" Не се заблуждавайте, французите отхвърлиха да признават очевидното до последния миг ", сподели Джонсън.

Френският президент Еманюел Макрон управлява напъните на Европа да убеди Путин да се откаже от военни дейности в Украйна. седмици преди съветският водач да подреди на войските да стартират атака. През март ръководителят на френското военно разузнаване военачалник Ерик Видо, частично тъй като " не съумя да планува " съветската атака.

Джонсън също разкритикува първичния отговор на Италия на опасността от въоръжен спор. Той сподели, че държавното управление на страната, тогава ръководено от Драги, в един миг " просто сподели, че не може да резервира позицията, в която се намира ", заради " голямата " си взаимозависимост от съветските въглеводороди.

Много наблюдаващи в началото имаха вяра, че съветската интервенция ще отнеме седмици или дни, само че и неотдавна започнаха сполучливи контраатаки на изток и юг,.

Джонсън сподели, че когато Русия стартира своята " специфична интервенция " през февруари, настройките в Европа бързо са се трансформирали.

" Това се случи. Всички - германци, французи, италианци, (американският президент) Джо Байдън - всички схванаха, че просто няма излаз. Защото не можете да преговаряте с този човек (Путин). Това е основен миг, " сподели някогашният министър председател. Той добави, че от този момент Европейски Съюз " прави чудесна работа " в противодействието на Русия.

" След всичките ми терзания... приписвам респект на дейностите и делата на Европейски Съюз. Той се сплоти, глобите бяха строги ", продължи Джонсън.

По време на мандата си като министър-председател Джонсън беше изострен критик на съветската военна интервенция и. През юли, защото голям брой кавги накърниха репутацията му и принудиха десетки министри от кабинета му да изоставен постовете си.

Джонсън сподели пред Си Ен Ен, че Зеленски показва " безусловно изключителни " лидерски качества . " Един доста самоуверен човек. Мисля, че без него историята на този спор би била изцяло друга ", сподели той.
 Зеленски от освободения Херсон: Продължаваме напред!
Зеленски от освободения Херсон: Продължаваме напред!

Готови сме за мир, разгласи украинският водач

" Ако Украйна реши да стане член на Европейски Съюз, те би трябвало да се съгласят с това. И мисля, че ще бъде потребно за Украйна, защото участието ще помогне за реализирането на политически и стопански промени ", добави някогашният министър председател. Тази година Киев подаде молба за участие в Европейския съюз и.

, която беше най-кратко управлявалият английски министър председател. Нейното пагубно седемседмично ръководство потопи " мини-бюджет ", който.

В завоалирана рецензия на минибюджета, Джонсън сподели: " Все едно аз да изсвирвам на пиано. Поотделно, нотите звучат напълно обикновено, само че дружно образуват някаква неразбория, не звучат на както би трябвало ".

, който беше министър на финансите на Джонсън и по-късно стана негов политически противник. В събота за първи път като министър-председател.
 В Украйна желаят да дадат поданство на Борис Джонсън
В Украйна желаят да дадат поданство на Борис Джонсън

Той пък връчи на украинския президент премията " Сър Уинстън Чърчил "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР