Бившият британски премиер Борис Джонсън твърди, че Владимир Путин му

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън твърди, че Владимир Путин му
Коментари Харесай

Борис Джонсън твърди, че Путин заплашил да го убие с ракета

Бившият английски министър председател Борис Джонсън твърди, че Владимир Путин му е споделил: " Не желая да те нараня, само че с ракета, това ще отнеме единствено минута ", в диалог преди съветската инвазия в Украйна, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
 
Джонсън съобщи, че " невероятният " диалог се е състоял през февруари, откакто той е посетил Киев в финален опит да покаже поддръжката на Запада за Украйна на фона на възходящите опасения от съветско нахлуване.

Джонсън, който в месеците след нахлуването на Русия се трансформира в звучен покровител на администрацията на Володимир Зеленски, направи това изказване в нова поредност от три елементи за Би Би Си, в която се преглежда по какъв начин Западът се бори с Путин в годините, предшестващи войната в Украйна.

Бившият английски министър председател, който беше заставен да напусна „ Даунинг стрийт “ 10 през септември, направи посещаване в Киев при започване на февруари, с цел да предизвести Русия, че нахлуването ще се окаже пагубно.

Джонсън напомня, че е предизвестил Путин, че ще има по-строги западни наказания, в случай че подреди инвазия в Украйна.
Той добавя, че е споделил на съветския водач, че ескалацията ще докара само до увеличение на поддръжката на западните страни за Украйна, което значи " повече НАТО, а не по-малко НАТО " по границите на Русия.
" Той сподели: " Борис, ти казваш, че Украйна няма да се причисли към НАТО в скоро време. [...] Какво е скоро? ", а аз отговорих: " Ами тя няма да се причисли към НАТО в обозримо бъдеще. Вие знаете това чудесно ", споделя Джонсън за диалога с Путин.

" В един миг той ме заплаши и сподели: " Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута " или нещо сходно ", сподели Джонсън.

" Смятам, че от доста спокойния звук, който той възприе, изглеждаше, че просто се заиграва с моите опити да го накарам да договаря. "

Министърът на защитата Бен Уолъс също приказва за предаването " Путин против Запада ", което ще се излъчи през днешния ден вечерта, за пътуването си до Москва през февруари, когато се опита да реализира пробив и да предотврати война.

Той си спомня, че е разговарял с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу, както и с началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.
" И си припомням, че споделих на министър Шойгу " те ще се бият ", а той сподели: " Майка ми е украинка, няма да се бият! " Той също по този начин сподели, че няма желание да нахлува ", сподели Уолъс.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР