Бившият британски премиер Борис Джонсън твърди, че Владимир Путин му

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън твърди, че Владимир Путин му
Коментари Харесай

Джонсън: Путин заплаши да ме убие с ракета

Бившият английски министър председател Борис Джонсън твърди, че Владимир Путин му е споделил: " Не желая да те нараня, само че с ракета, това ще отнеме единствено минута ", в диалог преди съветската инвазия в Украйна, съобщи ДПА, представена от БТА 

Джонсън съобщи, че " невероятният " диалог се е състоял през февруари, откакто той е посетил Киев в финален опит да покаже поддръжката на Запада за Украйна на фона на възходящите опасения от съветско нахлуване.

Джонсън, който в месеците след нахлуването на Русия се трансформира в звучен покровител на администрацията на Володимир Зеленски, направи това изказване в нова поредност за Би Би Си, в която се преглежда по какъв начин Западът се е борил с Путин в годините, предшестващи войната в Украйна.

Бившият английски министър председател, който беше заставен да напусна „ Даунинг стрийт “ 10 през септември, направил посещаване в Киев при започване на февруари 2022 година, с цел да предизвести Русия, че нахлуването ще се окаже пагубно.

Джонсън напомня, че е предизвестил Путин, че ще има по-строги западни наказания, в случай че подреди инвазия в Украйна.

Той добавя, че е споделил на съветския водач, че ескалацията ще докара само до увеличение на поддръжката на западните страни за Украйна, което значи " повече НАТО, а не по-малко НАТО " по границите на Русия.

" Той сподели: " Борис, ти казваш, че Украйна няма да се причисли към НАТО в скоро време. [...] Какво е скоро? ", а аз отговорих: " Ами тя няма да се причисли към НАТО в обозримо бъдеще. Вие знаете това чудесно ", споделя Джонсън за диалога с Путин.

" В един миг той ме заплаши и сподели: " Борис, не желая да те нараня, само че с ракета ще отнеме единствено минута " или нещо сходно ", сподели Джонсън. " Смятам, че от доста спокойния звук, който той възприе, изглеждаше, че просто се заиграва с моите опити да го накарам да договаря. "

Министърът на защитата Бен Уолъс също приказва за предаването " Путин против Запада ", което ще се излъчи през днешния ден вечерта, за пътуването си до Москва през февруари, когато се опита да реализира пробив и да предотврати война.

Той си спомня, че е разговарял с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу, както и с началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

" И си припомням, че споделих на министър Шойгу " те ще се бият ", а той сподели: " Майка ми е украинка, няма да се бият! ". Той също по този начин сподели, че няма желание да нахлува ", сподели Уолъс.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР