Бившият британски премиер Борис Джонсън се върна към първата си

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън се върна към първата си
Коментари Харесай

Борис Джонсън се върна към журналистиката, ще води колонка в "Дейли мейл"

Бившият английски министър председател Борис Джонсън се върна към първата си специалност - публицистиката, само че не като кореспондент, а като коментатор на таблоида " Дейли мейл ", заяви " Ройтерс ".

58-годишният Джонсън, който предходната седмица поради за организирането на празненства по време на локдауните COVID-19, ще написа за " Дейли мейл " всяка събота, написа вестникът.

" Независимо дали сте почитател на Борис или не, това ще бъде наложително четиво - както в Уестминстър, по този начин и за милиони по света ", написа вестникът.

Преди да влезе в политиката, Джонсън беше кореспондент в няколко английски издания и даже сътрудник в Брюксел на " Телеграф ". Той е уволнен от в. " Таймс " поради фиктивен от него откъс.

 Защо Джонсън не съумя да се върне триумфално на премиерския пост във Англия Защо Джонсън не съумя да се върне триумфално на премиерския пост във Англия

Откакто подаде оставка като министър-председател предходната година, Джонсън се отдаде на изнасянето на лекции, което му донесе милиони паундове.

Завръщането му в публицистиката се чака да бъде доходоносна нова работа и предлага на някогашния водач опция за изява в един от най-четените английски десни вестници.

Джонсън подаде оставка като народен представител с яростна офанзива против парламентарна комисия, която реши, че той съзнателно е подвел Народното събрание с разказите си за празненства, нарушаващи разпоредбите. Парламентът ще реши дали да утвърди констатациите на комисията в понеделник.

Борис Джонсън не е стоял дълго надалеч от публицистиката. След като влиза в политиката, той работи и като редактор на списание " Спектейтър ", до момента в който е народен представител. Преди да стане министър председател, написа седмични мнения в " Дейли Телеграф ", за които постоянно е подложен на критика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР