Бившият британски премиер Борис Джонсън призова Украйна да бъде приета

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън призова Украйна да бъде приета
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Украйна трябва да се присъедини към НАТО

Бившият английски министър председател Борис Джонсън прикани Украйна да бъде призната в НАТО и да ѝ бъдат дадени верните принадлежности за битката ѝ против Русия, предадоха Пи Ей медия и ДПА.

Джонсън направи това изказване на събитие на консерватори в Канада. Бившият министър председател предизвести, че не трябва да бъдат правени отстъпки за умиротворяването на съветския президент Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Решението на този проблем са сигурността и стабилността, които ще дойдат с яснотата за това къде е Украйна и какво е Украйна ", посочи Джонсън.

" Украйна избра да е свободна, самостоятелна европейска страна, която е насочена на запад, към Европейски Съюз и НАТО. И Украйна би трябвало да се причисли към НАТО. Това е единственият логически вид ", сподели още някогашният английски водач.

Борис Джонсън предизвести, че страховете, че възможното присъединение на Украйна към НАТО ще бъде възприето като провокация от Путин, не трябва да пречат на предприемането на дейности в тази посока.

" Опитвали сме това... и вижте до каква степен стигнахме по този път. До най-лошата война в Европа от 80 години ", акцентира Джонсън.

" НАТО е организацията, която вдъхва убеденост и основава непоклатимост, тя ще донесе мир. Междувременно обаче дайте на украинците това, от което имат потребност ", прикани някогашният министър председател.

" Украинците ще свършат работата, в случай че им дадем инструментите. Нека им дадем инструментите ", сподели Джонсън.

Британският политик прикани някогашния американски президент Доналд Тръмп, който се надява да се върне в Белия дом след президентските избори в Съединени американски щати през ноември, да не оказва напън върху Украйна да се откаже от Крим и Донбас в името на мир с Русия - клюки за сходни проекти циркулират в осведомителното пространство, означават Пи Ей Медия и ДПА.

" Ако сте партията на Роналд Рейгън, в случай че желаете да извършите Америка велика още веднъж, тогава не започвайте новия президентски мандат на републиканците... с подчинение на успеха на Владимир Путин. Това би било злополука за Запада и злополука за Америка ", предизвести Джонсън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР