Бившият британски премиер Борис Джонсън може да стане новият генерален

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън може да стане новият генерален
Коментари Харесай

Спрягат Борис Джонсън за генерален секретар на НАТО

Бившият английски министър председател Борис Джонсън може да стане новият общоприет секретар на НАТО, написа в. " Дейли Телеграф ".

Украйна и депутати от торите поддържат концепцията министър председателят да бъде вероятен претендент, макар че скептиците считат, че той евентуално ще бъде посрещнат с френско несъгласие.

Източниците на изданието настояват, че някои представители на Консервативната партия са подкрепили кандидатурата на Джонсън за поста общоприет секретар на НАТО. По-специално членовете на Комисията по защита Ричард Дракс и Марк Франсоа, както и някогашният министър по излизането на Англия от Евросъюза Дейвид Дейвис поддържат кандидатурата на политика.

Според " Дейли Телеграф " във Вашингтон биха подкрепили кандидатурата на Джонсън за поста поради позицията му по отношение на Русия, както и поради недоверието на Съединени американски щати към представителите на Европейски Съюз. Отбелязва се, че за възможното назначение на някогашния английски министър председател за общоприет секретар на Алианса е належащо единомислещо решение на членовете на блока, на което той не може да разчита. Например, източниците на вестника предвиждат, че френският президент Еманюел Макрон няма да поддържа кандидатурата му.

На 7 юли Джонсън разгласи решението си да напусне поста на английски министър-председател. Той взе това решение заради политическата рецесия и вълната от оставки на членове на английското държавно управление.

Сегашният общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше назначен през 2014 година за петгодишен мандат. През 2019 година мандатът му беше продължен до октомври 2022 година На фона на спора в Украйна през март беше решено Столтенберг да продължи да извършва отговорностите си до 30 септември 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР